Aangezien ik het een leuk tijdverdrijf vind om met dieren te praten doe ik dat heel vaak als ik op vakantie ben. Sterker nog, ik spreek de meeste dieren als ik op vakantie ben. Ik heb dan veel meer tijd dan thuis. En vind het erg leuk om te doen. Deze dieren spreek ik gewoon live, terwijl ik thuis de dieren liever spreek op afstand.

Zo was ik was samen met mijn man op vakantie in Gran Canaria. Het was heerlijk weer dus wij lagen lekker op een strandstoel bij het zwembad. Voor ons lag een vlonder over het zand die naar het restaurant liep. Op het dak van het restaurant zat een duif. Ik was even klaar met lezen dus dacht, laat ik is een gesprek aangaan met de duif op het dak. Kijken wat zij mij te vertellen heeft.

Ik maakte contact met de duif en vroeg ”als jij mij hoort, wil jij dan van het dak af naar beneden komen” en de duif vloog van het dak af naar de grond en liep op het zand. Dus ik vroeg “kun jij dan ook naar mij toe komen?” en de duif komt richting mij gelopen en gaat de vlonder op en loopt naar rechts. Ik zeg “hé nu loop jij mijn bedje voorbij” en de duif keert zich om en komt teruggelopen naar mij toe. En blijft op een meter vanaf mijn bedje rondscharrelen.

Wat is dat toch geweldig om mee te maken.

De duif is een beetje in het zand eten aan het scharrelen. Dus ik geef de duif een beetje te eten. En dan opeens geeft de duif een gilletje en vliegt de duif een stukje weg. Dus ik vraag aan de duif “waarom vlieg jij nou weg” en de duif vertelde mij dat ze altijd worden weggejaagd door het personeel van het restaurant. Dat doen ze natuurlijk omdat ze geen vogels in het restaurant willen hebben. Dat de vogels van het eten komen pikken dat is natuurlijk niet gewenst. En dat begrijp ik ook wel.

Ik heb toen met de duif afgesproken dat zij rustig bij mij kon komen eten, en dat ik haar zou waarschuwen als er personeel aankwam of dat er gasten langskwamen. Als ik haar vertelde dat er gasten aankwamen ging ze 2 stapjes opzij en kwam ze daarna weer terug om te eten. Als ik zei er komt nu personeel aan, dan ging ze verder weg, maar ook daarna kwam ze weer terug om verder te eten…