Down

Pup Socialisatiecursus

De beste periode om een pup aan te leren hoe hij op kan groeien tot een stabiele, volwassen hond ligt tussen de derde en de twaalfde week van zijn leven, de zogenaamde ‘socialisatieperiode’.
In deze periode worden zijn hersens het meest gevormd en is de hond het meest vatbaar om te leren hoe hij zich het beste kan gedragen in zijn omgeving en te leren luisteren naar de aanwijzingen die zijn baas hem geeft.
Het is dus belangrijk tijdens deze weken zorgvuldig te handelen en uw pup te leren omgaan met allerlei zaken die hij in zijn verdere leven kan tegenkomen.

Onze ervaring leert dat een nieuwe pup heel veel (praktische) vragen met zich meebrengt zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe lang mag mijn pup wandelen?
  • Hoe maak ik hem zindelijk?
  • Welk tuigje kan ik het beste gebruiken?
  • Wat doe ik als hij tegen mij opspringt?
  • Wandelen zonder trekken hoe leer ik dat?
  • Is het goed om mijn hond op te tillen wanneer hij bang is?
  • Hoe kan ik hem steun geven etc. etc.

Voorheen bestond onze pup socialisatie uit een twee- tot viertal lessen waarin we deze vragen behandelden. Echter: er is zoveel informatie te verwerken en doordat het allemaal nieuw is, soms lastig te onthouden, dat wij de vorm van onze cursus hebben aangepast en inmiddels 28 video’s hebben opgenomen waarin wij de belangrijkste vragen behandelen. De video’s zijn 24/7 te bekijken, zo vaak je maar wilt en staan op onderwerp in onze online academy. Wij adviseren hier al mee te beginnen voordat de pup komt. Dat is niet alleen een nuttige maar ook leuke voorbereiding op de gezinsuitbreiding. Naast de 28 video’s is er iedere week een Facebook live waarin ruimte is voor specifiekere vragen.

Aan de hand van de video’s leert u hoe u uw hond in deze fase zo goed mogelijk kunt begeleiden, hoe u kunt bouwen aan uw relatie met de hond en aan zijn plaats in het gezin, maar ook hoe u uw hond kunt leren zich open en vriendelijk naar andere honden te gedragen.

Maar dus ook praktische zaken zoals het zindelijk maken van uw pup, het leren lopen met een slappe lijn, hoe u uw pup zelfbeheersing bijbrengt, hoe u moet reageren als de pup gaat zitten in plaats van met u mee te lopen, benchtraining, hoe u uw pup kunt afleren in verboden voorwerpen te bijten, enz. deze vragen beantwoorden wij in de cursus.

Indien u in de buurt woont, is het mogelijk de pup socialisatiecursus uit te breiden met een 3-tal live lessen van 30 minuten.

Klik hier om je aan te melden voor de pup socialisatie.

Alle lessen gaan door!

Fijne dag vandaag!

Download vergiftigings-wijzer

Gecertificeerd Dierentolk