Down

Dierentolk

Wie kan beter uitleggen wat de mogelijkheden zijn bij het communiceren met dieren als een klant die dit in de praktijk heeft ondervonden met zijn huisdier? Graag geven wij het woord aan Ellen en Dennis:

 

Communiceren met dieren!

Er word vaak een beetje lacherig over gedaan, maar het bestaat! Echt!

Wij waren al geruime tijd opzoek naar een hondje erbij. Wij hadden er 3, maar door ziekte en ouderdom waren er 2 kort achter elkaar overleden.

Dat ene hondje bleef over. Juist dat ene hondje wat haar hele leven nog niet alleen was geweest.

En nu moest ze ineens alles zelf doen. Geen steun van haarr maatje.

Aangezien ze al een onzeker hondje was werd ze dat nu nog meer.

We merkten aan haar gedrag dat ze liever niet naar buiten ging, want al die honden buiten….. als we dan buiten waren dan geen meter bij ons vandaan. Ook werd ze snel oud, veel slapen en geen scherpte meer die ze eerst wel had met haar maatje.

Voor zo een hondje is het lastig om een maatje te vinden. Een pup was sowieso geen optie, veel te druk voor die oude sok van ons.

Toen kwam Luceline van hondenschool Pijnacker met de oplossing: praten met de hond door middel van de Dierentolk!!

Luceline communiceert op afstand met het dier. En zo kregen wij 2 broertjes op ons pad, een kruising.

Luceline heeft aan ons hondje gevraagd of ze de broertjes zou willen ontmoeten, en dat vond ze goed.

Dus op naar de eerste date. Deze verliep wonderbaarlijk goed.. wij konden onze ogen niet geloven. Ze liep daar zonder angst, zonder lelijk te doen… bizar.

Maar hoe gaat dat dan thuis? Op naar een tweede date. Deze was bij ons thuis en dat ging ook goed. Maar als je stap 1 zet moet je ook doorgaan en 2 hondjes is niet niks, en dat moet je dus zeker weten. Dus aan Luceline gevraagd of ons hondje het ziet zitten om de 2 broertjes in huis te nemen. En aangezien Luceline daar rust en tijd voor nodig heeft weet ik niet wanneer ze praat met ons hondje. Maar ik werd gebeld op dinsdag ochtend rond 9 uur, wij sliepen nog dus een uurtje later terug gebeld en het eerste wat ik hoorde was: zozo wat hoorde ik?? Sliepen jullie nog??? Normaal zijn wij vroeg wakker maar we konden uitslapen en het was ook wel eens lekker. Maar die ochtend had Luceline met ons hondje aan de babbel geweest, en die had mooi verteld dat wij nog lagen te slapen. Maar het gesprek verder ging goed en ze gaf aan dat de broertjes wel mochten komen. Ook heeft Luceline het aan de broertjes gevraagd of ze wel bij ons willen wonen, ook dit antwoord was positief. Nu 1 week later en 2 hondjes rijker ben ik blij dat Luceline ons zo heeft kunnen helpen. Zodat ik voor ons hondje de goede beslissing heb kunnen maken.

Ellen en Dennis

Omdat mijn hond Amber heftig blaft en venijnig reageert op postbode, glazenwasser en grote honden buiten (aan de lijn), is ze in therapie geweest bij Luceline.
Zij heeft op afstand contact gemaakt met Amber en kwam er achter dat ze vanuit angst reageert en ook vind Amber dat ze altijd beschermend moet optreden, tot blaffen en bijten aan toe. Luceline heeft met haar gepraat en uitgelegd dat haar gedrag echt niet kan en ik heb ook goede tools meegekregen.

Het was echt bijzonder om te zien hoe ze buiten reageerde op andere honden en katten na het contact. Ze realiseerde zich dat ze rustig voorbij kon lopen. Het blijft een aandachtspunt, maar we begrijpen nu beter hoe we met Amber om moeten gaan in dergelijke situatie. Ook fijn dat Amber in de opvang bij Luceline een veilige plek heeft, waardoor ze meer vertrouwen krijgt met andere honden. Dank voor je hulp!

Groeten,
Claudia

Claudia

Een geruststellend gesprek met Ramon

Onze hond Ramon, een griekse herder van bijna 11 jaar, heeft sinds een half jaar last van gedragsveranderingen.
Hij is gelukkig nog altijd even lief voor mens en dier, en luistert nog even goed, maar hij droomt heel zwaar, heeft verlatingsangst . Hij komt steeds bij ons liggen, en komt ‘s nachts naar onze slaapkamer, wil onder bed kruipen. Hij heeft dit nog nooit gedaan, kwam niet eens boven. Tevens lijkt hij volledig in paniek te raken als wij even niet thuis zijn.
Gaat dan als een dolle tekeer, en sloopt. (bijt in stoelpoten, bijt aan de huiskamerdeur, heeft de douchedeur uit de scharnieren getild door bijten in de deur, heeft kastje van de muur weg geschoven door in de poten te bijten, etc.
Hij heeft in zijn hele leven nog NOOIT wat kapot gemaakt, en we maken ons waarlijk zorgen. De dierenarts heeft hem helemaal onderzocht en bloed afgenomen, maar kon niets vinden wat dit gedrag kon verklaren.
Alleen in zijn hoofd kon ze niet kijken.
We kregen een medicijn voorgeschreven dat ook gegeven wordt bij epilepsie en angsten.
Hier werd hij echter zo suf van, dat hij liep te wankelen op zijn poten.
Hier mee zijn we dus gestopt en met Bach Bloesem druppels begonnen.
Tegelijkertijd hebben we ook Luceline benaderd .
Na een foto gestuurd te hebben, heeft zij contact gezocht met Ramon.

Treffend was meteen al haar begin van hun ‘gesprek’: Ramon had zo iets van: wie ben je?? Ik ken jou toch niet?? Wat wil je van me. (Zo op en top Ramon: beleefd, vriendelijk maar geen allemansvriend).
De vragen die ik van tevoren aan Luceline gemaild had, heeft ze hem gesteld.
“Hij zit niet lekker in zijn vel, heeft een raar hoofd mogelijk van de medicijnen, wil hier mee stoppen maar zou wel graag wat anders willen proberen.
Over zijn moeilijke start, in Griekenland aan een ketting, wil hij niet meer nadenken.
Jaloers op de kat is hij helemaal niet.
Als wij weg gaan wordt hij onrustig in zijn hoofd, na een kwartiertje al, krijgt hoofdpijn en gaat slopen om die gevoelens weg te krijgen, probeert het weg te kauwen.

Hij vindt het niet fijn als we weg zijn. Hij is bang, wordt ouder en kwetsbaarder. ‘ik heb hun altijd beschermd, en nu laten zij me in de steek.’
Hoopt dat we hem helpen kunnen door andere medicijnen en het weer langzaam opbouwen van af en toe alleen zijn.”
Geruststellend was het tolken van Luceline met Ramon voor ons terdege: hij lijdt niet.

Dat was onze grootste angst.
Blij dat Luceline ons kon helpen.

Carola en Wim Roosenburg

Kick en Goof

Wanneer wij met vakantie gaan, gaan onze weimaraners broers Kick en Goof uit logeren bij Dierenpension & hondenschool Pijnacker. Ze hebben het altijd geweldig naar hun zin. 

Goof, de jongste staat zijn mannetje wel maar Kick is wat nerveus, licht neurotisch en nogal druk. Hij is ook snel afgeleid maar ook erg nieuwsgierig. Luceline de eigenaresse beschikt over een bijzonder gave. Ze kan dieren rustig maken doormiddel van etherische oliën en strijkages. 

De laatste keer dat we onze honden uit logeren brachten, vroeg Luceline ons of ze Kick mocht behandelen.Een beetje sceptisch en onder het mom van baat het niet schaadt het niet stemde we in. Ze heeft Kick drie maal behandeld en toen wij onze mannen gingen ophalen waren ze vanzelfsprekend opgetogen maar toch waren ze rustiger en zelfverzekerder. Dat gold zeker voor onze stuiterbal Kick. Na thuiskomst gingen de honden rustig liggen op de voor hun vertrouwde plaatsen. 

We hebben een vervolgafspraak met Luceline gemaakt. Ze wilde de honden nogmaals behandelen maar dit keer in hun vertrouwde omgeving. 

Die behandeling heeft inmiddels bij ons thuis plaatsgevonden. Na een korte begroeting werden beide honden ingesmeerd met een aantal druppels etherische olie. 
Kort daarnanam Luceline haar knuffelhond op schoot en begon haar hond te strelen. Heel bijzonder was dat onze honden daar zichtbaar ontspannen op reageerden. Ze gingen op hun kleed liggen en zijn zeker een uur zo blijven liggen. Uiteindelijk, na een paar diepe zuchten, vielen ze in slaap. 

Al met al een hele bijzondere ervaring voor zowel de honden als voor ons.

Vervolg 
Mijn man ik gaan emigreren naar Portugal. Tijdens de verhuizing zouden de honden bij het pension van Luceline verblijven en nadat de verhuizer de boedel zoj hebben opgehaald, zouden we op ons dooie akkertje richting de Algarve gaan rijden. De coronacrisis gooide roet in het eten. We besloten toch met de jongens te gaan vliegen. 

Luceline heeft ons voorzien van tips. Ze heeft ze op afstand behandeld en met ze gesproken. Ze legde uit dat het vliegen een noodzakelijk kwaad zou zijn. We kregen ontspannende druppels die we meermalen per dag zouden gebruiken. We moeten zeggen dat dat allemaal goed heeft geholpen en ondanks dat de vlucht een behoorlijke impact heeft gehad, zijn de honden erg ontspannen. We zijn ze langzaam aan het wennen aan hun nieuwe omgeving. Afwisselend zijn ze actief (ze kunnen hier heerlijk rennen) en ontspannen. We zijn zeker dat de behandelingen van Luceline daar toe bij hebben gedragen. 

Nu gaan we op eigen kracht verder maar indien nodig zullen Luceline’s expertise in de toekomst blijven inzetten.

Roland & Bas

Door het inzetten van de dierentolk konden al veel baasjes en dieren geholpen worden. Zo werden er vragen gesteld over (ongewenst) gedrag van het dier, maar ook konden angstige dieren geïnformeerd worden over bijvoorbeeld het vuurwerk tijdens oud & nieuw, en sprak Luceline met een hond over zijn extreme jeuk.

Kortom, praten met je huisdier door middel van een dierentolk kan zeer verhelderend werken!

Meer weten over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Alle lessen gaan door.

Als je mij niet buiten ziet, dan ben ik binnen bij de Intratuin op de dierenafdeling.

Fijne dag vandaag!

Download vergiftigings-wijzer

Gecertificeerd Dierentolk