Down

Ervaringen van klanten

Hoe fijn is het om naast de ‘standaard’ lessen en coaching aan mens en huisdier, ook op deze manier van toegevoegde waarde te mogen zijn.

De trainingen op het gebied van communiceren met dieren en Healing Touch hebben mij nu al zoveel gebracht. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen, dank jullie wel! Wat is het fijn om dit te kunnen en mogen doen – ik word hier ZO enorm blij en gelukkig van!

Luceline van Koppen
Healing Touch for Animals practitioner
Dierentolk

Bobbie geniet weer!

Bobbie werd rond de Paasdagen geleidelijk aan steeds zieker. Ondanks zijn vaccinatie bleek hij kennelhoest te hebben. Tijdens deze periode werd Bobbie steeds plots angstig als ik hem uit liet. Zijn vrolijke humeur veranderde buiten plotseling in heel veel angst en paniek: staart tussen zijn pootjes, zich laag maken en krassend met de nageltjes over de grond mij voorttrekkend weer naar huis willen. Dit was heel aandoenlijk om te zien. Dit gedrag had hij normaal alleen als het vuurwerkseizoen in volle gang was. De dierenarts had hem helemaal onderzocht en zelfs een ogen test gedaan: ze kon geen medische oorzaak vinden. Ten einde raad vroeg ik aan Luceline van Koppen of zij Bobbie kon helpen. Ik was bezorgd dat als hij dit gedrag lang zou vertonen, hij er niet meer vanaf zou komen. Luceline plande meteen een dierentolk/ Healing sessie met Bobbie in. Tijdens deze sessie merkte ze dat Bobbie zich had afgesloten voor communicatie en tijdens het uit gaan bang was om bepaalde, grotere honden uit de buurt tegen te komen. Luceline heeft vervolgens ‘alles weer open gezet’. Sceptisch als ik was, dacht ik: we zullen zien. Maar na de sessie was Bobbie (op een paar incidentjes na) bijna weer helemaal het vrolijke, stoere mannetje dat altijd lekker graag mee uit gaat. Een paar weken later hebben we de sessie herhaald en nu is ons kereltje weer helemaal zich zelf! Dank je wel Luceline. Bobbie geniet weer met volle teugen van wandelen en uit gaan!

Judith

Communicatie met dieren / Dierentolk

Na een spontaan aanbod van Luceline om met mijn Spaanse Waterhond Pippa “te praten”, heeft Luceline mij afgelopen woensdag verrast met de antwoorden op mijn vragen over het gedrag van Pippa. Kippenvel en een traan, was de eerste reactie die het bij mij opriep.

Luceline heeft d.m.v. een foto een gesprek gehad met haar en heeft daar mijn vragen gesteld. Het mooiste geschenk wat ik kreeg is dat ik de vorige hond moest loslaten en dat ik haar oma moet loslaten. Pippa vindt het fijn bij ons. In een woord geweldig om dit door te krijgen!!!

Monique

Alle lessen gaan door!

Fijne dag vandaag!

Download vergiftigings-wijzer

Gecertificeerd Dierentolk

Een wereld van verschil

In het verleden is Harvey al meerdere malen bij Dierenpension Pijnacker geweest. De goede en fijne manier waarop er met Harvey om werd gegaan, was voor ons reden om terug te komen. Helaas was Harvey vaak erg onrustig en blafte en piepte heel veel tijdens zijn verblijf. Toen is er gezamenlijk besloten om Harvey maar niet meer onder te brengen in Pijnacker.

Tot kort geleden. Harvey leek voor ons wat rustiger geworden en toen toch weer contact gezocht met het pension om hem een weekje te laten logeren terwijl wij op vakantie gingen. We hebben gekozen om tijdens de opvang Harvey ook te laten behandelen middels Healing Touch for Animals. Ik was meestal wat twijfelachtig over dit soort behandelingen, maar wat zijn we blij dat we het gedaan hebben. Harvey is behandeld door Luceline en het is echt een wereld van verschil! Harvey was stukken rustiger in het pension en ook thuis merken we een groot verschil. Wij zijn helemaal blij!

Dank je wel Luceline en tot ziens!

Jeroen en Marjolein

Healing touch na trauma

Mijn chiwawa Noa van 1,5 jaar, is een keertje aangevallen en gebeten door een hond.  Sindsdien is ze bang voor andere honden. Dat bleek ook toen ik haar naar het pension bracht om een dagje te wennen. Luceline vertelde over de mogelijkheden van een healing sessie. Ik heb het met beide handen aangepakt.

Toen ze bij ons thuis kwam, werd Noa al rustiger, ze ging in de vensterbank liggen, wat ze normaal nooit doet. Je zag wat gebeuren, maar Ik kon er niet precies mijn vinger opleggen.

Wel zie ik sindsdien positieve veranderingen, ook buiten bij andere honden.

Een healing touch behandeling is dus zeker een aanrader!

Gerry

Healing touch

Mijn ervaring met healing touch for animals met Lucelinde was een aparte ervaring.
Op een dinsdag middag is Luceline bij mij thuis gekomen voor mijn hond. Hij was in deze periode heel sloom en niet actief, het leek erop of hij er geen zin meer in had. Luceline hoorde dit en bood haar hulp aan door middel van healing.
Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik liet het gebeuren … Ik dacht alleen maar: ‘Als mijn hond maar beter wordt… ‘
Luceline pastte haar healing-methode toe, en maakte alle chakra’s van mijn hond open. Ze ontdekte ook de oorzaak van zijn slome gedrag: hij had last van zijn blaas!
Toen Luceline weg ging was mijn hond een stuk opgewekter en levendiger. Wat ook opviel was dat hij veel beter sliep als daarvoor. Ik ben vervolgens naar de dierenarts gegaan en hij had idd een blaasontsteking. Hij heeft een bloed en urine onderzoek gehad en antibiotica. Na een week was hij er helemaal vanaf. Luceline, bedankt dat je langsgekomen bent, je healing methode heeft zeker ook meegeholpen aan het herstel van mijn hond. Super bedankt!
Wernher

Healing Touch For Animals

Onze jonge hond Chase van 9 maanden kreeg een behandeling Healing Touch. Dit omdat hij heel veel blafte naar alles en iedereen.

Luceline had vooraf een aantal doelen opgeschreven om dat te bereiken met Healing Touch, en een correctie woord voor ons.

Door middel van concentratie en strijk bewegingen (dit wordt op kleine afstand gedaan) werd bepaald waar de blokkade(s) in het energie veld zitten. (chakra`s). Bij Chase werd op zijn kop en laag in de rug een blokkade gevoeld. Door de blokkade op te heffen door middel van strijk bewegingen, kan de energie weer vrij stromen, waardoor de klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Chase was tijdens deze behandeling bijzonder rustig. Ook werden de vooraf gestelde doelen opgelezen naar Chase toe, en op het laatst het correctie woord. Dit woord kunnen we gebruiken wanneer Chase weer ongewenst gedrag vertoond als hij weer veelvuldig blaft.

De behandeling werd met respect gedaan.
Ik vond het een bijzondere ervaring.

Chase was de gehele verdere dag rustig en relax, ook de dagen er na was dat merkbaar.

Adie Meijster

Healing touch voor Murphy!

Onze franse bull Murphy wordt erg nerveus van andere honden. Hij gaat aan de lijn trekken en gaat blaffen.
Na de behandeling van Luceline gaat het beter met hem. Hij is nog steeds alert als er andere honden langs lopen. En bij sommige honden gaat hij weer tekeer. Maar ik krijg nu wel sneller contact met hem zodat ik hem sneller af
kan leiden.
Bij de cursus liep hij in een rechte lijn naar zijn plekje zonder dat hij ging blaffen naar zijn mede-cursisten dus het gaat steeds beter. Maar hij blijft andere honden aan de lijn spannend vinden.
Bettina

In gesprek met kater Mack

Na 10 jaar ging onze Mack ineens mank lopen met li-voor, wilde er totaal niet opstaan en was super zielig.
Dierenarts geweest, röntgenfoto’s gemaakt, bloed geprikt, niks te vinden, dan maar iig pijnstilling mee, deed ook niet veel…..
En toen kwam Luceline met het idee om via een foto met Mack te praten, mag altijd maar had wel me bedenkingen.
Karaktereigenschap klopt> lief en toch ook stoer, muizen vangen doet hij graag, De pijn die hij heeft komt uit z’n schouder en is van het op hoogte naar beneden springen en verkeerd terecht gekomen (ws van de schutting). Ik mag ook idd niet aan z’n schouder zitten, daar liet hij trouwens bij de dierenarts niks van merken, (komt het stoere naar boven). Hij loopt nu weer goed, springt weer en gaat weer achter de muizen aan.
Hij heeft tegen Luceline gezegd dat hij hier een leuk leven heeft met de andere 4 katten. De knuffel na het gesprek heb ik gehad van Mack. Het was een leuke en interessante ervaring.
Patricia van Wingerde

Healing touch voor Plecy

Plecy, mijn cesky terriër wil geen mensen op bezoek: angst, zorgen, veiligheid? Hij blijft blaffen, gaat tekeer, en wil ook wel aanvallen.

De healing touch behandeling van Luceline heeft een positieve uitwerking op hem. Het volgende bezoek verliep veel rustiger. Minder geblaf, korter en hij stopte , was duidelijk minder gestressed , ging zelfs rustig in zijn bench liggen.

Rineke

Dierentolk met Murphy

Onze franse bulldog Murphy is heel lief voor ons maar kan heel lelijk doen
tegen andere honden.
Luceline heeft op afstand contact met hem gezocht. Het blijkt dat hij andere
honden maar eng vindt.
We dachten eerst dat er misschien iets in het pension was gebeurd in de
vakantie. Maar dit was niet het geval. Toch een fijn idee dat hij geen
trauma heeft.
Ook kwam er naar voren dat hij bang is dat we hem in de steek laten. Dit
herkende ik wel. Want als ik niet thuis ben blijft hij alert naar de deur
kijken. Hij is pas ontspannen als ik er weer ben.
Het fijne was dat we onze hond echt herkenden in het verhaal wat Luceline had
opgeschreven.
Bettina

In gesprek met Meneer

Onze hond Meneer kon niet goed met andere honden overweg. Hij is doof en ik had altijd het gevoel dat hij misschien daardoor niet goed snapte hoe hij met andere honden moest omgaan. Luceline bood aan om eens met Meneer te praten. Ik wilde heel graag weten hoe wij hem konden helpen zodat hij zich zekerder zou voelen bij andere honden en hij lekker met ze kon spelen en rennen in plaats van met zijn nekharen overeind en zijn staart tussen zijn benen rond te lopen.
Ook konden we Meneer nooit alleen laten. Zelfs als we thuis alleen maar in een andere kamer waren, was hij al in paniek omdat hij ons niet zag. 
 
Luceline heeft het hele gesprek voor ons uitgetypt. En wij leerden uit het gesprek twee belangrijke dingen: 
 
Meneer wil namelijk helemaal niet spelen en ravotten met andere honden. Hij vindt andere honden niet leuk en wil gewoon lekker alleen met zijn mensen spelen en door andere honden met rust worden gelaten. Dan is hij helemaal tevreden.
 
Ook bleek dat we Meneer het best goed vindt als we hem even alleen laten. Als hij maar weet dat we terugkomen en hij veilig in zijn eigen bench zit, met een doek erover en het deurtje dicht. Vandaar dat we nu gewoon af en toe zelfs wel een paar uur weg kunnen gaan. Doordat hij doof is, hoort hij ons niet thuiskomen natuurlijk, maar wij horen hem altijd heerlijk snurken wanneer we binnenkomen. Dat hadden we vier jaar lang niet durven dromen ??
 
Groetjes en nogmaals bedankt!!
Astrid van Noort

Healing Touch For Animals

 
Diddle mijn lieve mini labradoodle is een paar weken terug zonder enige aanleiding aangevallen door een pitbull. Hier heeft ze een trauma aan over gehouden. Ze is bang geworden voor bijna alle honden. Vooral de wat grotere honden. 
 
Gisteren heeft Luceline aan Diddle Healing Touch for Animals gegeven. Diddle was aan het begin wat onwennig, ze kent Luceline van de hondentraining, maar dit is toch anders. Diddle kwam wat steun bij mij zoeken door tegen mij aan te leunen, hierdoor voelde ik de energie door mijn lichaam stromen. Ik kan me voorstellen dat dit voor Diddle wel even wennen was. Ze zocht een paar keer oogcontact met mij en ik stelde haar gerust dat het goed was. Hierna gaf ze zich eraan over. Op een gegeven ogenblik vielen haar ogen dicht en tegen het einde van de behandeling viel ze heerlijk in slaap. Ze genoot zichtbaar van de behandeling.
 
Vandaag hebben we al succes geboekt tijdens de wandeling. We zijn 2 “grote” onbekende honden tegen gekomen. Diddle kwam veiligheid bij mij zoeken door tussen mijn benen in te komen staan, maar na wat gesnuffel liep ze tussen mijn benen uit. Ze leek het allemaal wel wat spannend te vinden, maar haar nieuwsgierigheid won het. Later kwamen we nog een herder tegen (die we al eerder hadden gezien), Diddle kwam naast mij lopen (maar niet eens tussen mijn benen in), ze snuffelden wat en we liepen weer verder.
 
Dank je wel Luceline voor de trauma healing!
Sonja van der Drift

Hulp voor Pup Pip

Luceline kwam bij ons om onze pup Pip te helpen “negatief” opgeslagen ervaringen los te laten en wat meer te aarden.
Luceline wilde na de begroeting Pip alvast wat druppeltjes olie geven. Pip nam wat afstand, maar Luceline gaf haar de tijd en toen wilde ze toch wel. Pip mocht op de bank tussen Luceline en mij inliggen. Ze was eerst nog wat onrustig maar ging al snel comfortabel liggen. Met haar rug tegen mij aan. 
Ze viel tijdens de behandeling lekker in slaap en toen ze wakker werd en weer wat onrustiger namen we even pauze. Tijd voor een plasje buiten en daarna konden we weer verder. Pip sliep ook het laatste gedeelte van de behandeling.
De behandeling is heel rustig en ontspannen verlopen, Luceline nam de tijd en had volledige concentratie om Pip zo goed mogelijk te helpen. Fijn!
Miranda van der Meer

Beter in balans

Mijn oudere kat heeft chronische alvleesklier ontsteking en ik had Luceline gevraagd of er iets was wat zij voor haar kon doen. De ontsteking kan zij uiteraard niet weghalen maar na de behandeling was mijn kat rustiger en wat meer zichzelf/beter in balans. Ze is best vaak bij de dierenarts geweest en was daar toch wel wat door van slag. Na de behandeling zag ik meer van haar oude gedrag terug. Ze werd zelfs weer wat speelser. Ik ben blij dat we zo toch nog wat voor haar kunnen doen.
Monique

Healing Jack

Bijzonder! Ik kan niet anders zeggen. Ik heb Luceline gevraagd of zij onze Jack (weimaraner van 3,5 jaar) kan helpen om zijn tomeloze energie wat meer te geleiden naar wat focus op mij als baas. Zodat het buiten lopen (vooral aan de lijn) leuker wordt. Hij wordt echt geleefd door zijn neus. Ook voor hem mega onrustig. Hij is nu een jaar bij ons en er is al veel verschil. Impulsregulatie is de eerste 2,5 jaar van zijn leven nooit geleerd. 
Luceline is kalm, kundig en mega liefdevol, voor hond en baas.
Tijdens de behandeling zag ik dat Jack (altijd heel rustig edoch alert in huis) zijn kangaroohouding verruilde voor een houding die er meer ontspannen uit zag, minder spierspanning. 
Er waren veel subtiele verschillen in spierspanning. 
Buiten is er nog weinig echt verschil te merken. Ik praat nu wel meer tegen hem met de woorden die in de behandeling naar boven kwamen. 
Gelukkig zijn er nog twee behandelingen die gaan komen. Hopelijk zet dan ook de ontspanning ook door naar buiten. 
Dank voor je mooie behandeling, je bevindingen en je adviezen, ik houd je op de hoogte.
Barbara Schurer

Lekkerder in zijn vel

Ik heb twee zwerfhonden, Ares en George, uit Griekenland geadopteerd en zij zijn beide zeer angstig. Toen ik afgelopen oktober verhuisd ben, is George helemaal overprikkeld geraakt. Hij kon alle nieuwe dingen niet goed aan. En toen in november het vuurwerk begon, ging het helemaal mis met hem. Hij begon te piepen zodra hij buiten kwam, hij gromde en hapte naar alles en iedereen en was buiten heel paniekerig en angstig. Luceline heeft George een Healing touch behandeling gegeven en dit was heel bijzonder. Ik kon goed zien dat Luceline contact had met George en hij reageerde op alles wat ze deed. Op een moment was hij helemaal ontspannen en toen ging Luceline de trauma’s bij hem weghalen. Hij lag op zijn zij en hij ging dezelfde bewegingen en geluiden maken als bij een droom. Luceline had hem gezegd dat hij een teken moest geven d.m.v. een zucht als hij klaar was met alles los te laten. En na een tijdje kwam de zucht! Na de behandeling was hij heel ontspannen. Het eerste resultaat merkte ik gelijk de andere dag: George piepte niet meer en liep ontspannen en lekker te snuffelen. Zijn gedrag naar mensen toe is weer helemaal als vanouds. Gewoon een heerlijk spontaan hondje die vrolijk naar iedereen toe gaat. Met andere honden gaat het ook steeds beter. Op afstand blaft hij niet meer, alleen als een hond plotseling dichtbij komt, blaft hij maar gromt en hapt bijna niet meer. Vandaag heeft ook Ares zijn behandeling gehad. Zijn verbeteringen kan ik nu dus nog niet delen maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij nu ook lekkerder in zijn vel komt te zitten. Luceline is heel rustig en betrokken en dat is heel prettig voor de honden. Ik ben heel blij dat ik Luceline mijn honden heb laten behandelen en ik kan het iedereen aanraden. Luceline bedankt! 
Jantina van Kooten

Kick en Goof

Wanneer wij met vakantie gaan, gaan onze weimaraners broers Kick en Goof uit logeren bij Dierenpension & hondenschool Pijnacker. Ze hebben het altijd geweldig naar hun zin. 
Goof, de jongste staat zijn mannetje wel maar Kick is wat nerveus, licht neurotisch en nogal druk. Hij is ook snel afgeleid maar ook erg nieuwsgierig. 
Luceline de eigenaresse beschikt over een bijzonder gave. Ze kan dieren rustig maken doormiddel van etherische oliën en strijkages. 
De laatste keer dat we onze honden uit logeren brachten, vroeg Luceline ons of ze Kick mocht behandelen. 
Een beetje sceptisch en onder het mom van baat het niet schaadt het niet stemde we in. 
Ze heeft Kick drie maal behandeld en toen wij onze mannen gingen ophalen waren ze vanzelfsprekend opgetogen maar toch waren ze rustiger en zelfverzekerder. Dat gold zeker voor onze stuiterbal Kick. Na thuiskomst gingen de honden rustig liggen op de voor hun vertrouwde plaatsen. 
We hebben een vervolgafspraak met Luceline gemaakt. Ze wilde de honden nogmaals behandelen maar dit keer in hun vertrouwde omgeving. 
Die behandeling heeft inmiddels bij ons thuis plaatsgevonden. Na een korte begroeting werden beide honden ingesmeerd met een aantal druppels etherische olie. 
Kort daarnanam Luceline haar knuffelhond op schoot en begon haar hond te strelen. Heel bijzonder was dat onze honden daar zichtbaar ontspannen op reageerden. Ze gingen op hun kleed liggen en zijn zeker een uur zo blijven liggen. Uiteindelijk, na een paar diepe zuchten, vielen ze in slaap. 
Al met al een hele bijzondere ervaring voor zowel de honden als voor ons.
 
Vervolg 
Mijn man ik gaan emigreren naar Portugal. Tijdens de verhuizing zouden de honden bij het pension van Luceline verblijven en nadat de verhuizer de boedel zoj hebben opgehaald, zouden we op ons dooie akkertje richting de Algarve gaan rijden. 
De coronacrisis gooide roet in het eten. We besloten toch met de jongens te gaan vliegen. 
Luceline heeft ons voorzien van tips. 
Ze heeft ze op afstand behandeld en met ze gesproken. Ze legde uit dat het vliegen een noodzakelijk kwaad zou zijn. 
We kregen ontspannende druppels die we meermalen per dag zouden gebruiken. 
We moeten zeggen dat dat allemaal goed heeft geholpen en ondanks dat de vlucht een behoorlijke impact heeft gehad, zijn de honden erg ontspannen. 
We zijn ze langzaam aan het wennen aan hun nieuwe omgeving. Afwisselend zijn ze actief (ze kunnen hier heerlijk rennen) en ontspannen. 
We zijn zeker dat de behandelingen van Luceline daar toe bij hebben gedragen. 
Nu gaan we op eigen kracht verder maar indien nodig zullen Luceline’s expertise in de toekomst blijven inzetten. 
Roland & Bas

James

Vandaag voor de tweede keer een 1 op 1-les gekregen met onze hond James. Een droomhond, met een probleem, hij kan niet alleen blijven en is erg gericht op een persoon. Vorige week kregen we veel tips en uitleg. Met name het vertellen wat je gaat doen, duidelijk zijn naar de hond en het praktisch gericht denken van Luceline in onze situatie gaf veel duidelijkheid. we hebben in één week al diverse resultaten geboekt en James is er een stuk rustiger van geworden. De tips die we gekregen zijn heel praktijkgericht en goed uit te voeren. We gaan door met oefenen en hebben zelf ook weer meer vertrouwen gekregen hoe we ons het beste in James kunnen verplaatsen. We hebben vanmorgen gedag gezegd met de geruststellende gedachte, dat als er problemen zijn we altijd contact kunnen opnemen. Een aanrader.
Ria