Lieve Amor,

Voor de 3e dag op rij heeft Amor doorgeslapen! Zodra hij de bench inloopt stort hij neer en valt in een diepe slaap. Ook als ik wij nog aan het rommelen zijn boven. Dat maakt hem niet uit. Dan zou je denken, ik laat hem vannacht beneden slapen. Dan hoef ik hem in ieder geval niet meer naar boven te tillen, hij heeft onderhand een aardig gewicht. Maar dat durf ik toch nog niet aan. Ik denk, als ik dat doe, dat hij mij dan wel kwijt is vannacht, en dan weet ik zeker dat ik er weer uit kan. Dus dan nog maar even volhouden. Totdat mijngevoel zegt dat het wel kan.

 

Vandaag kwam er een ander pupje voor de socialisatiecursus. Dit pupje Peach is 2 weken ouder dan Amor. Maar Peach is natuurlijk een stuk kleiner dan Amor. En wat vond Peach Amor toch spannend. De haren van Peach stonden recht overend en haar staart zat tussen haar pootjes. Je zag Peach steeds achteruitgaan en steun zoeken bij haar mensen. Tegen zijn benen aanspringen van “help me dan” Ik hield Amor tegen zodat hij niet achter haar aan kon gaan. En heb Peach op laten tillen door haar mensen om haar de steun te geven die zij op dat moment nodig heeft. En haar mensen gelijk uitgelegd dat je juist je pup moet steunen als ze dat nodig heeft. En dat angst een emotie is en een emotie kun je nooit belonen. Gedrag kun je wel belonen.

 

Ook heeft Amor vandaag weer kennisgemaakt met andere honden uit de dagopvang. Het is wel leuk om te zien dat hij eerst als hij het nog spannend vindt vanachter het plexiglas gaat kennis maken. En als Amor het minder spannend vindt dat hij dan bij het open hek gaat kennismaken. Mooi om te zien dat hij zichzelf zo beschermd. En als hij het niet vertrouwd dan wacht Amor op mij om samen te gaan kennismaken.

 

Elke avond van 19.00 uur tot 20.00 uur heeft Amor zijn gekke uurtje. Dan is hij overprikkeld van de dag en weet hij van gekkigheid niet wat hij allemaal moet doen. Dan bijt hij in alles, je handen, hoekje salontafeltje en alles wat hij nog meer tegenkomt. Ik ga dan meestal lekker even met hem spelen. En doe veel spelwissels. Dat betekent dat ik eerst met een speeltje ga spelen met hem, dan laat ik dat speeltje los en ga met een ander speeltje hem uitdagen zodat hij die weer wil hebben en het andere speeltje loslaat. Meestal gaat dat goed, maar blijft hij naar mijn handen bijten dan pak ik een kluifje om hem daarin te laten bijten i.p.v. in mij. Tussendoor weer even naar buiten om te plassen en daarna is hij doodmoe en slaapt de rest van de avond!