Lieve Amor,

Yeah hoe blij kun je zijn als je pup voor de eerste keer in de nacht doorslaapt. Zelf ben ik er vannacht nog wel een keer uit geweest omdat ik natuurlijk ook altijd gelijk naar het toilet ga als ik er toch uit ben. Dus mijn lichaam vertelde mij dat ik toch echt naar het toilet moest. Maar ik wilde Amor natuurlijk niet wakker maken. Dus ik ben heel zachtjes zonder het ligt aan te doen (wat ik normaal altijd wel doe) mijn bed uit geslopen, naar het toilet en weer zachtjes mijn bed in gekropen. Het was gelukt Amor is er niet wakker van geworden. En zoals elke ochtend werd hij wakker van ons. Knappe vent!

Wat mij vandaag opviel, is dat Amor al veel meer op zijn gemak is. En dat merk ik doordat hij niet meer zo snel piept als hij mij niet ziet. Normaal gesproken moet ik altijd blijven praten om hem gerust te stellen. En te laten weten dat ik nog in de buurt ben. Nu was hij gewoon stil! Ik kan vanaf vandaag ook weglopen uit het zicht, zonder dat hij gaat piepen. Dat betekend dat hij zich thuis voelt en vertrouwen heeft opgebouwd dat ik weer terug kom als hij mij even niet ziet.

Dinsdag is altijd mijn oma dag, en dan pas ik op 3 van mijn kleinkinderen op. Ik was wel erg benieuwd hoe het zou gaan met de kids en Amor. Met zijn scherpe tandjes bijt hij natuurlijk overal in en dat is best eng voor kinderen. En zijn formaat is natuurlijk ook vrij fors dus als hij zou springen dan spring hij ze zo omver. Of hij hangt bij de kids in de haren. Maar dat is gelukkig allemaal niet gebeurd. En natuurlijk moet je altijd de boel blijven managen. Dus als Amor slaapt dat ligt hij in zijn ren en weten de kids dat ze hem met rust moeten laten. En als hij uit de ren is dan moet je opletten dat hij niet het speelgoed van de kids te pakken krijgt of te overprikkeld raakt.

Met het uitlaten wilde Nola Amor natuurlijk vast houden. Maar aangezien ik dat nooit zo een goed plan vind, omdat je dan snel krijgt dat de hond aan een strakke lijn komt te lopen. [En alles wat je niet aanleert hoef je ook niet af te leren.] Hou ikzelf het stuk lijn beet waar Amor aan vast zit, en mag Nola het laatste stuk met het handvat beethouden. Nu loop ik met een biothane lijn van 3 meter dus dat is goed te doen. Zo heeft Amor de ruimte om te onderzoeken en snuffelen, ik hou de controle en Nola voelt zich heel groot omdat zij Amor mag vasthouden. Iedereen weer blij.