Lieve Amor,

De nacht is weer rustig verlopen. Om 22.30 uur naar bed en om 05.00 uur werd hij wakker om te plassen. Wouw wat knap! Even naar buiten om te plassen en weer terug naar bed om verder te slapen. Dat doet hij echt heel goed.

En dit is dus het fijne van een pup op je slaapkamer naast je bed. Voor de pup is het fijn dat je bij hem bent. Hij is immers nog nooit zonder zijn moeder, broers en zussen geweest, en nu ben ik degene waar hij op kan vertrouwen. Dus moet ik er wel voor hem zijn als hij mij nodig heeft. Als je pup naast je slaapt dan weet je zeker dat je hem hoort en dat het goed gaat met hem. En in je eigen bed slaap je toch veel lekkerder dan op de bank of een matras in de woonkamer…

Amor is weer lekker verder gaan slapen. Maar helaas was ik nu gelijk klaar wakker….dan maar gelijk gebruik maken daarvan, en alvast lekker op mijn gemak gaan douchen en al beginnen met werken.

Met de zindelijkheid ging het vandaag gelukkig weer goed. Na het eten slapen en spelen weet je gelijk naar buiten om te plassen. En tijdens het spelen ga ik zelfs tussendoor ook even naar buiten gaan om te plassen. Zo heb je minder kans op ongelukjes.

Vandaag is Amor voor de eerste keer bij ons in de trimsalon geweest. Even laten  wennen op de tafel. En nu hij er toch stond, gelijk even geborsteld met een zachte borstel. Ook dit vond hij prima. En hij heeft ook kennis gemaakt met het bad. Het is toch een andere ondergrond. Ik heb hem nog niet gewassen maar gewoon even laten staan zonder dat er iets engs gebeurd.

Toen Amor 5,5 week oud was, heeft hij bij de fokker (Corina) ook al op de trimtafel gestaan, en toen heeft hij kennis gemaakt met de waterblazer. Dit vond hij gelukkig geen probleem. Corina heeft ze ook al een paar keer geborsteld en zelf de nageltjes geknipt. Dat is toch een voordeel als de fokker trimster is en een trimsalon aan huis heeft. Zodat ze alle pupjes van kleins af aan kan laten wennen aan de trimsalon waar ze regelmatig zullen gaan komen. Ook als je zelf de hond zijn vacht gaat onderhouden is het wel fijn dat ze al veel gewend zijn. En ook hier geldt weer ”jong geleerd is oud gedaan”