Lieve Amor,

Vrijdag 1 januari 2021. Ik hoorde jou om 8.00 uur wakker worden. Alles was nog netjes schoon en droog. Even met jou naar buiten, waar het nog muisstil was. Ik denk dat iedereen nog sliep. Daarna heb jij je eten gekregen en ben jij weer verder gaan slapen, ook jij was nog moe van gisteren.

Het is weer een rustige oud en nieuw geweest. Er waren gelukkig geen honden bang of in paniek. Dus alle voorzorgsmaatregelen hebben hun werk weer gedaan. Ook de kippen en konijnen zijn ongeschonden het nieuwe jaar ingekomen.

Nadat wij alle dieren weer verzorgd hadden, zijn we lekker een stukje gaan lopen. Ik verwachte wel veel vuurwerkafval tegen te komen. Maar dat viel gelukkig allemaal mee. Ik merk wel dat de luchtjes steeds interessanter worden voor jou. Jij bent langer op een plek aan het snuffelen. En snuffelen mag je ook, dat is erg belangrijk voor jou, dat is jou social media.

In de middag zijn we even bij mijn ouders op visite geweest. De vorige keer dat jij mee was naar mijn ouders, moest ik je de hele tijd bezighouden. Als ik dat niet zou doen dan had jij overal je tanden ingezet, en dat wordt niet gewaardeerd. Mijn huis is pup proef gemaakt, maar dat kan ik natuurlijk niet verwachten als ik op visite ga bij iemand. Ik houd jou daarom ook altijd aan de lijn. Jij hoeft niet los door het huis te lopen, maar juist leren bij mij op je plaats te blijven liggen.

Vandaag was ik beter voorbereid. Zodra ik de loopplank uitleg loop jij al de plank op je bench in. Daar heb ik je een koeien oor gegeven zodat jij onder het autorijden afgeleid bent door het kluiven en dat je niet ging zitten piepen onderweg. En dit was dus de oplossing voor het langer autorijden.

Bij mijn ouders aangekomen, de loopplank weer uitgelegd en jij loopt er weer netjes vanaf. Dan eerst naar het gras toe om jou nog even te laten plassen voordat we het huis ingaan. Maar wat is het ranzig dat er allemaal hondenpoep in het gras ligt. Je kon bijna nergens lopen zonder in de poep te stappen. Ik begrijp ook echt niet waarom mensen de hondenpoep niet gewoon opruimen. Ruim het gewoon op, dan blijft alles schoon!

Voordat we het huis in gingen even je poten afdrogen met de handdoek. En daarna kon jij op de handdoek gaan liggen. Ik heb je de koeien oor weer gegeven, en daar heb je heerlijk op liggen kluiven. Nu kon ik wel rustig kletsen zonder continu met jou bezig te moeten zijn. Jij lag immers rustig te kluiven.

Ik heb het oor ook in de bench laten liggen, dat is handig voor de volgende keer als we met de auto weggaan. Ik hoef ook niet bang te zijn dat jij in het oor stikt, of dat je hem in een keer doorslikt, omdat het oor groot genoeg is. Veiligheid voor alles.

Thuis gekomen heb jij je eten gekregen en ben je lekker in slaap gevallen…