Lieve Amor,

Vandaag is het 31 December. Dat betekend dat het pension gesloten is [voor brengen en ophalen] om de rust te bewaren voor de pensiongasten. Dit is altijd een andere dag dan normaal, wij zijn dan druk bezig om te zorgen dat de honden geen vuurwerk horen. Er staan dan meerder diffuser ‘s met etherische oliën. Dit is om de stress te verlagen als ze gespannen zijn. En buiten hebben wij grote boxen staan voor de muziek. Zodat we altijd het vuurwerk wat er in de verte misschien is kunnen overstemmen.

Deze keer hebben we de boxen en snoeren wel zo gehangen dat jij er niet bij kon komen. Ik moet er niet aan denken dat jij in een onbewaakt ogenblik aan het snoer zou kunnen gaan kluiven. Dus die kans hebben wij jou ook niet gegeven.

Kobus is de Golden doodle van mijn zus Tilly. Ook Kobus komt ieder jaar bij ons oud en nieuw vieren. Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om jou met Kobus kennis te laten maken. Jullie zullen elkaar vaker gaan zien en dan is het wel handig dat jullie ook met elkaar kunnen omgaan. Jij vond Kobus wel leuk, maar Kobus had zoiets van ‘”wat moet ik hiermee” en wilde niet spelen.

Er zitten ook 2 Leonbergers, Beer en Teddy. Aangezien honden hun eigen ras altijd gelijk herkennen, en dezelfde spelvorm hebben. Begrijpen ze elkaar ook beter. Heb ik jou met hun laten kennis maken. Beer reageerde eerst wel op je dat hij het wel leuk vond. Maar daarna ging hij alleen nog maar snuffelen en liet hij jou je ding doen. Jij was aan het proberen of hij met jou wou spelen, maar helaas dat deed hij dus niet.

Daarna heb ik Teddy met jou kennis laten maken. Teddy is nog een jonge Leonberger dus ik dacht, hij is wel in voor een robbertje spelen met jou. Soms deed hij iets te lomp en gooide jou om. Jij was daar een beetje van onder de indruk, maar herstelde snel. Jij vond het erg leuk om eindelijk weer eens te kunnen spelen zonder dat andere honden jou eng vonden. De honden zijn toch erg voorzichtig met jou, en durven nog niet echt met je te spelen.

Teddy ging daarna ook rondsnuffelen en jij zocht de andere pension honden op, die aan de andere kant van het hek stonden. Zo heb je door het hek met alle honden kennis gemaakt. Niet alleen jij vond dat interessant, maar al die andere honden ook. Ze stonden te dringen om contact te krijgen met jou.

Het kennismaken met de honden, [ook al was het bij elkaar nog geen 10 minuten] was erg indrukwekkend voor je geweest. Jij hebt daarna uren alleen maar geslapen.

Het vuurwerk wat jij hoorde deed jou helemaal niks. Gelukkig waren de knallen niet dichtbij. Zo hoor je ze wel, maar was niet zo hard dat jij ervan schrok. Zelf om 00.00 uur ben je nog even buiten geweest om te plassen. Jij was gelukkig heel relaxt. Ik hoop dat het zo blijft en dat jij volgend jaar en de jaren erna ook niet bang bent of zult worden.

2020 is voorbij…