Lieve Amor,

De nacht is weer goed gegaan. Amor wilde om 01.00 uur plassen dus bed uit en naar beneden de kou in. Gelukkig gaat hij direct plassen als we buiten zijn. Dus lang hoef ik gelukkig niet in de kou te staan. Na het plassen ging hij direct weer verder slapen en werd hij in de ochtend weer wakker van ons!

Vanaf het moment dat ik beneden kwam merkte ik al dat het een andere dag zou worden dan gisteren. Amor was al uitgelaten door Patrick (mijn man) maar had toch alweer in zijn ren gepoept☹. Zo goed als het de eerste 2 dagen ging met de zindelijkheid, vandaag is het echt anders. Veel buiten geweest om te plassen, [wat Amor ook direct doet] en dan binnen ook nog veel ongelukjes. Maar goed, niet getreurd dit hoort bij het zindelijk worden van een pup.

Amor ging voor het eerst binnen in het pension kijken, waar ze aan het schoonmaken waren. Best spannend vond hij dat. En al die geuren! Die zijn zeker interessant. De stofzuiger was erg leuk die beweegt en daar kun je lekker in bijten. Ook de dweil wilde hij wel vervangen door hemzelf. Het was duidelijk dat deze prikkels zijn stress-emmer al snel deed vollopen en overlopen😊 En dat betekent: overal in bijten [terror gedrag 😉], slapen!

In de middag ben ik samen met Amor naar de Intratuin geweest. Nu moest hij voor het eerst alleen in de auto, zonder zijn moeder, broers en zus. Ik had een benche achterin gezet en hoefde maar 2 minuten te rijden. Onderweg piepte Amor een beetje. Maar dan ging ik tegen hem praten en werd het piepen in ieder geval niet erger.

Ik had met een cursist afgesproken voor een socialisatie les. Deze mensen hadden een Shelty pupje van 12 weken bij zich. Wat een verschil van honden was dat. Amor met zijn 8 weken en bijna 11 kilo en Layka 12 weken en 4 kilo.

Amor en Layka vonden elkaar wel erg interessant maar zijn natuurlijk geen goeie combi om even lekker te laten spelen. Ze hebben wel kennis gemaakt, maar aan de lijn. Ik heb de mensen verteld en laten zien waar je op moet letten bij het kennismaken. Zodra Amor naar Layka toeliep en Layka achteruit weg wilde lopen, hield ik Amor tegen. Dit doe ik zodat Amor niet leert door te gaan, en leert dat als honden bang zijn hij er achteraan kan blijven gaan. En dat Layka leert, dat als zij achteruit wegloopt, dat de “aanval” stopt.

En, misschien wel het allerbelangrijkste: dat ze leren te kunnen vertrouwen op hun mensen.