Lieve Amor,

Vandaag ben je alweer 4 weken bij ons. En ik vind dat jij het heel goed doet. Ik heb zeker niet te klagen met je. Je bent een heerlijke, vriendelijke en vooral relaxte pup. Natuurlijk heb jij scherpe tandjes, en zet jij die overal in. Maar dat hebben alle pups en dat hoort erbij.

Ik kwam vanmorgen beneden, en was erg verrast door je. Je had in je ren gepoept! En dat terwijl je al buiten was geweest. Poepen in je ren heb je 1 keer eerder gedaan, en dat was 4 weken geleden. En dan ook nog op je broer zijn hoofd [de grote honden knuffel noem ik altijd je broer]. Nou ja, opruimen, dweilen, je broer weer in de wasmachine, en alles is weer schoon.

Vandaag zijn we bij Arlo en Indy op visite geweest. Eerst de auto in, dus loopplank klaar gelegd en de bench opengezet. Wat is het dan toch geweldig om te zien dat jij zelf de plank opzoekt, en oploopt, zo de bench in. En de auto uit, precies hetzelfde, rustig de plank aflopen. Dit is zo fijn, nu hoef ik jou niet meer te tillen. Beter voor mij, maar ook voor jou, omdat jij leert rustig naar binnen en buiten te lopen. Bij het springen zie ik altijd veel onrust bij alle honden.

Arlo had een tuigje die voor Indy te groot is en waarschijnlijk ook te groot blijft. Dus ik heb het tuigje bij jou gepast omdat jouw tuigje te klein wordt. [Ik kan hem nog wel groter maken maar dan is het tuig helemaal uit het verband]. Dus je moet een groter tuig.

Het tuigje van Indy heb ik bij je aangedaan. Maar die kon niet dicht. Ik miste al zeker 10 cm. Dus een maat M is al te klein. Dan weet ik nu dat ik een maat L moet gaan passen bij jou. Dat klinkt al zo groot, en het is dat ik het tuig gepast heb, anders zou ik het niet geloven. Zo had ik ook al een tuigje [te vroeg] gekocht voor je, voordat je bij mij thuis was. Dit tuigje was ook al te klein. Het is ook niet in te schatten welke maat ik voor je nodig heb. Je groeit natuurlijk zo ontzettend snel. Vandaar dat ik je meeneem om te passen en niet online ga bestellen.

Jij mocht nog even met Indy spelen. Maar dit keer vond Indy het niet zo leuk, jij gooide je hele gewicht in de strijd en gaat gewoon bovenop Indy liggen. Waardoor zij geen kant meer op kon. We hebben jou maar even van Indy afgehaald en haar bevrijdt.

Het is vandaag 30 december, dat betekend dat alle honden gebracht worden die bij ons oud en nieuw komen vieren [schuilen] omdat er bij hen thuis te veel vuurwerk geknald wordt. Voor jou betekend dat weer nieuwe honden waarmee je mag kennismaken. Veilig vanachter het hek kun je door het hek heen kennismaken. Er zijn ook 2 Leonbergers aan het logeren [en het eigen ras herkennen honden altijd gelijk] ik ga dus ook kijken of ze met jou willen spelen. Hun begrijpen jou [lompheid] natuurlijk wel.

Whopper is ook aan het logeren. Jij hebt hem pas al ontmoet. Het is dan zo leuk om te zien dat jij Whopper herkend. Jij maakte een huppeltje toen je hem zag en liep direct naar hem toe. Ook nu ging je elke keer opsplitsen als een hond met jou ging kennismaken. Daarna ging Whopper tegen het hek aanzitten. Als jij dan je pootje door het hek heen deed tegen hem aan dan hoorde ik Whopper grommen en trok je snel je pootje terug. Hij geeft duidelijk zijn grenzen aan, en leert jou hoe ver je mag gaan.

In huis zijn we ook weer een stapje verder met jou. Ik kan nu een hond aanpakken of meegeven terwijl jij los in de keuken bent, zonder dat jij iets sloopt, gaat blaffen of mij kwijt bent. Vaak zit jij achter de deur netjes te wachten totdat ik weer terugkom. Jij weet nu dat als ik even wegga, ik altijd weer terugkom. Tot nu toe ben ik nog niet weggegaan en jou alleen thuisgelaten. Maar dat kan ik nu ook gaan oefenen.