Lieve Amor,

Vandaag was het weer een normale werkdag. Dus wij waren weer vroeg uit bed. En natuurlijk was je droog en heb je de hele nacht doorgeslapen. Dat is nu voor jou een makkie. Nu wij er weer vroeg uit zijn.

Wij zijn vandaag naar Berkel dorp geweest, naar de dierenwinkel om een nieuw tuigje voor jou te kopen. Op de parkeerplaats aangekomen heb ik je loopplank klaargezet, dan doe ik de bench open en loop jij heel rustig de plank af naar beneden. Dat is echt ideaal. Zo hoef ik jou niet meer in en uit de auto te tillen. En jij leert rustig uit de auto te lopen en niet te springen, wat natuurlijk heel slecht is voor jou gewrichten. Jouw gewrichten zitten nog niet aan elkaar gegroeid, daar zit nog veel ruimte tussen. [Als je een foto ziet dan zie je alle botjes bungelen uit elkaar, alles zit met spieren en pezen aan elkaar].

We liepen naar de winkel over het zebrapad. Dit van een extra lange zebra met alleen de witte vlakken geverfd. Het was duidelijk dat jij dit nog nooit had gezien. Je ging eraan snuffelen en vond het in het begin een beetje spannend, maar dat was snel voorbij.

De winkel was voor jou wel heel erg interessant. Je had zelfs de dieren gemist in de winkel, zoveel indrukken.  Al die lekkere luchtjes, kluiven en snoepjes. Als het aan jou lag bleef je er de hele dag. Maar, die vlieger ging niet op.

Helaas hadden ze niet het tuig wat ik zocht. Ik zoek een y tuigje die je aan 2 kanten kan los maken. Zodat je niet een poot er doorheen hoeft te zetten. Het tuig hebben we niet gevonden. Maar ik heb wel wat te kluiven voor je meegenomen. Deze keer gedroogde kippennekken en gedroogde runderoren.

We liepen weer terug naar de auto, en hebben onderweg netjes een andere hond gepasseerd. Bij de auto aangekomen, heb ik de loopplank weer neergelegd, de bench opengezet en jij liep weer rustig de loopplank op naar binnen. Dit doe je al zo relaxt! Daarna gooi ik nog wat gedroogde voertjes in de bench zodat jij wat te snuffelen hebt. En zijn weer naar huis gereden.

Onderweg begon je een beetje te piepen. Als jij dat doet blijf ik altijd een beetje tegen je praten om je gerust te stellen. En te laten merken dat ik wel in de buurt ben ondanks dat jij mij niet ziet. De volgende keer dat we met de autogaan rijden, geef ik je wat te kluiven in de bench dan ben je afgeleid, en hoop ik dat je stil bent. Om zo het auto rijden leuker te maken.

In de avond kreeg jij een runderoor, en dat vond je heerlijk. Je lag lekker te kluiven. Totdat ik zag dat je opstond en naar de keuken toe liep. Dan ga ik er achteraan, ik weet dat je dan moet plassen. En idd, zodra we buiten zijn loop jij naar je vast plas plek en gaat plassen. Daarna weer naar binnen en ga jij direct weer verder kluiven.

Het is dat ik je zie langslopen, anders zou je gerust gaan plassen zonder het aan te geven. Ik hoor wel eens mensen zeggen ” hij doet dat plassen in huis expres om mij te pesten” nou ik kan je vertellen dat het zo niet werkt bij honden. Die doen geen dingen om ons “te pesten”. Sterker nog, honden willen juist heel graag met ons samenwerken!

Ondertussen ben je zelf 3 x wezen plassen onder het kluiven. Het zindelijk worden heeft echt tijd nodig. Als jij het te druk hebt, dan vergeet je het gewoon. Net als bij kinderen die zindelijk worden. Ik maak mij er niet druk om, ik hou je gewoon goed in de gaten en het komt vanzelf goed. En als je toch een plasje in huis hebt gedaan, dan ruim ik het gewoon op. Het komt goed….