Lieve Amor,

Vanmorgen werd jij pas om 08.00 uur wakker! Gisteravond heb ik je om 22.30 uur nog even wakker gemaakt om je te laten plassen, en met je te spelen. Zodat jij vanmorgen lekker lang zou slapen. En dat is gelukt! Wat is het toch lekker als je doorslaapt, en helemaal als ik zelf mag uitslapen.

Je bent weer met Patrick alle dieren gaan verzorgen en daarna een stukje gaan wandelen. Als je dan weer thuiskomt ben je helemaal uitgeteld, dat betekent, BIJTEN. Overal zet jij dan die scherpe tandjes van je in. Als dan het ruilen met een kluifje niet meer lukt, dan is het tijd voor rust in je ren. Als jijzelf niet tot rust kunt komen dan moet ik je even helpen. Ik zie het altijd al aan die blik van je. Ik zie witte randen om je ogen en ik zie en voel je tanden. Als het weer zover is dan zit er maar een ding op, en dat is slapen.

Nadat je lang geslapen had, ben ik in de middag even met je gaan wandelen. Je weet pas hoeveel rotzooi er op straat ligt als je een pup hebt. Jeetje wat is dat veel zeg. Je pakte een kauwgompje uit het gras. Aangezien kauwgom giftig kan zijn [er kan xylitol inzitten, en dat is giftig voor honden] heb ik het je gelijk laten uitspugen. Ik zeg dan bah bah bah en dan zie je de pups altijd kijken [wat doe jij raar] en meestal spugen ze het dan uit, en geef ik ze direct een voertje.

Jij hebt al aardig door dat het je meer oplevert als je iets laat liggen. Ook paardenpoep is iets waar ik jou langs wil hebben zonder dat je het opeet. Paardenpoep kan ook gevaarlijk zijn, als het paard net ontwormd is [voor bv 500 kilo] en je pup/hond eet dat, dan snap je wel dat die een overdosis gif binnenkrijgt. Bij ons in de graskant ligt paardenpoep, dus wij oefenen hier regelmatig mee. En nu kijk je er eigenlijk al niet meer naar, maar ik geef je altijd een voertje als je erlangs loopt.

Ook een petfles die in de graskant ligt, laat je nu gewoon liggen. En ook dan krijg jij weer een beloning. Ook het loslopen en het hier komen weer geoefend, en dat ging ook weer heel goed. Je houdt mij goed in de gaten. Een fietser vond je wel interessant, dus volgende keer toch weer afleiden als er een fietser langs komt.

In de middag kregen wij visite. Vandaar dat ik gezorgd had dat jij lekker moe was, zodat jij heerlijk kon slapen. En dat is weer gelukt. Je had lekker wat te kluiven en daarna lekker geslapen. Met de visite erbij ging dat heel goed.

In de avond had ik je lekker even buiten in de achtertuin laten lopen. Dat vind jij altijd heerlijk. Nadat ik je binnen gedaan had, viel het mij op dat het erg wit zag buiten. Maar het had niet gesneeuwd, jij had voor jezelf een witte kerst gemaakt. Je had de verkleiner uit de kinderstoel te pakken gekregen en die helemaal kapot gemaakt. Daar zat dus veel witte vulling in, en dat lag daarna in de achtertuin. Jij had je heerlijk vermaakt [ik noem dat slopen]. Dus ik ben zonder jou weer naar buiten gegaan om alles op te ruimen, maar daar was jij het niet mee eens. Je begon uit frustratie in de achterdeur te bijten. Boos worden om het slopen ben ik niet geworden, dat had geen zin, ik heb jou niet betrapt met slopen. En het was natuurlijk mijn eigen schuld. Ik had het beter moeten opruimen….