Lieve Amor,

De nacht is weer perfect verlopen. Ik heb al 2 dagen in de nacht geen shirt van mij meer bij jou neergelegd. En het gaat goed zo. Ik hoorde je vannacht een beetje jammeren, maar niet piepen. Je hield al snel op, dus ik ben niet naar beneden gegaan. Vanmorgen werd jij weer wakker van Patrick die naar zijn werk ging. En ook vanmorgen was je weer droog!

Het wordt voor jou al een gewoonte om in de ochtend in het pension rond te lopen als wij aan het schoonmaken zijn, en het voer aan het klaarmaken zijn. Je struint dan lekker door de kamers heen. Onderzoekt alle kleedjes. Jij vermaakt je daar prima.

Vandaag hadden we 2 keer een socialisatie les, en dan mag jij ook even meedoen. Jij wilt dan heel graag naar de andere pups, maar helaas voor jou, de andere pups vonden het toch wel spannend. Er was een pupje die op dezelfde dag geboren is als jij op 6 oktober 2020. Maar deze pup is 3 x zo klein. Dus jou maar op afstand gehouden en beloond voor jou rustige zitten naast mij. Ook dat is goed om aan te leren, rust.

Morgen is het 1e kerstdag, en ik vind het wel fijn als jij schoon de kerst ingaat. [Ik doe eigenlijk altijd mijn pups wassen zo rond de 10 weken] even de puppy lucht eraf halen [is poep en plas wat je ruikt] dus vandaag was het jou beurt. Je had al een paar keer op de tafel gestaan en ook al in het bad, maar nog wel zonder water.

Het water vond je direct wel leuk, je ging in de straal happen en vond het helemaal niet eng. Sterker nog, je stond er al gauw van te genieten. Zo heerlijk vond je het lekkere warme water, en dan ook nog een massage erbij.

Daarna de shampoo, ook dat vond je prima. Ik kon je lekker insoppen en jij was van je massage echt aan het genieten. Nou ik dus ook. Wat is het fijn dat jij dit zo relaxt ondergaat.

Daarna weer uitspoelen, je was er maar bij gaan zitten. Zo heerlijk om te zien. Je zachte ogen die bijna dichtvielen van het genieten.

Toen je uitgespoeld was ben ik je gaan afdrogen met de hondenzeem. Die neemt veel vocht op en kan ik uitwringen en weer verder gaan met afdrogen. Zodat het meeste water al weg is.

Alleen de waterblazer vond je niet zo leuk, die vond je eng. De waterblazer maakt ook best veel herrie en blaast heel hard. Dus daar ben ik gelijk weer mee gestopt. De föhn ging beter, dat was even wennen. Maar daarna zat je ook van het föhnen heerlijk van te genieten.

Uiteindelijk was je schoon, droog en heerlijk fluffie, een echt bolletje wol.

Wat ben ik toch ontzettend trots op jou. Pas 11 weken oud, en zo relaxt hoe jij het doet en met alles makkelijk omgaat. KANJER!