Lieve Amor,

Wat ben ik trots op jou! Gisteravond ben je om 21.30 uur voor het laatst naar buiten geweest. Ik heb je de hele nacht niet gehoord. Vanmorgen om 06.15 uur naar buiten om te plassen en je bent helemaal droog gebleven! Kanjer. Ook heb je geen shirt meer van mij bij je. Dus je hebt grote stappen gemaakt.

Heel soms is er nog een ongelukje in huis, maar dat is meest dat we zelf net niet opletten, of dat we het nog niet verwacht hadden. Dan denk ik, je bent net buiten geweest, en dan moet je met 5 minuten alweer plassen. Maar dat is niet altijd. Meestal wel tijdens het spelen.

Je hebt je vandaag weer goed vermaakt in het pension, je loopt dan lekker mee. Je gaat overal even snuffelen. Het is natuurlijk heel interessant daar voor jou, al die luchtjes. Vooral het eten klaar maken voor de honden vind jij wel interessant. Daar ga je al netjes bij zitten wachten. Je weet maar nooit, misschien valt er wel wat op de grond.

We hebben vandaag geoefend met het lopen over een houten brug. Dit is iets wat veel honden/pups eng vinden. Dat komt doordat er spleten tussen het hout zitten, waardoor ze het water eronder zien. En die diepte vinden ze dan spannend. Maar jij vond het helemaal niet spannend. Je liep er gewoon overheen en keek door de spleten naar het water, maar gelukkig, je had er totaal geen probleem mee.

We hebben ook nog even het hier komen geoefend. Deze keer in de wei van Clea. Jij was lekker aan het snuffelen. Dus ik ben doorgelopen om je daarna te roepen. En het is dan zo leuk om te zien hoe snel je dan weer naar mij toe komt rennen, knapperd ben je.

We zijn ook nog even de kippen wezen voeren. Jij weet al dat je dan even buiten moet wachten. En dat doe je zonder problemen. Ook bij Clea, daar zet ik je even vast als ik haar stal weer opschut en het hooi bijvul. Ook dat wordt voor jou al een gewoonte.

Mara kwam vanavond langs en bleef slapen. Het is dan zo leuk om te zien hoe jullie al op elkaar reageren. Wat zij minder vindt is jouw tanden in haar kleren. Maar ja, kinderen zijn ook zo leuk voor een pup. Ze rennen en gillen doen in jouw ogen allemaal erg leuke dingen. Springen de bank op, waar jij dan natuurlijk achteraan wil. En dat vindt zij dan weer geen goed idee, omdat jij dan nog steeds bij haar kan komen met je scherpe tandjes.

Tja die tandjes…. Nog 5 weken, dan ga je die eindelijk wisselen. En komen er grote rondere tanden voor terug. Tot die tijd ben jij alles met die scherpe tandjes aan het onderzoeken. Hoe hard mag ik bijten, en wat vinden mensen en andere honden ervan als jij in ze bijt. Je hebt ze nodig om een bijt rem aan te leren. Ik blijf je dus maar kluifjes of speeltjes aanbieden als je bijt, of ik breng je naar je ren om weer tot rust te komen.