Lieve Amor,

Vannacht heb jij weer lekker geslapen. Je bent om 21.30 uur voor de laatste keer gaan plassen. Bij binnenkomst heb ik je gelijk in de ren gelegd en ben jij direct in slaap gevallen. Ik weet nu onderhand dat het geen nut heeft, om jou wakker te maken om te laten plassen. Als ik dat doe dan plof je buiten neer en ga je daar verder slapen.

Ik hoorde jou om 05.00 uur piepen maar omdat ik zelf slecht geslapen had, was ik nog zo moe dat ik dacht, ik ga er zo uit. Maar dat was dus niet gelukt. Toen Patrick beneden kwam vond hij ook een grote plas van jou. Best jammer, volgende keer ga ik er toch maar uit. Juist doordat jij leert in je ren te plassen heb ik kans dat het zindelijk worden langer duurt, en dat is nou net wat ik dus niet wil. Het is gewoon zonde, je doet het juist zo goed.

Het is maandag, dus er zijn weer honden in de dagopvang. Het is wel leuk om te zien hoe de honden op jou reageren. Dat ze jou ook al een beetje kennen. En jou echt opzoeken om contact met je te hebben. Zo zijn er ook honden die jou leuk vinden vanachter het hek, maar als jij bij hen bent dan vinden ze het niet zo leuk. Dan vinden ze jou zelfs een beetje spannend.

Mara was vandaag een paar uurtjes bij mij. En zij wilde wel met jou spelen, maar die hele scherpe tandjes van jou, vind ze toch niet zo leuk. Mara ging met jou honden les spelen. Ze ging jou dus van alles leren. Lijn eraan en snoepjes mee. Ik hield een oogje in het zeil, ik wil namelijk niet dat zij iets bij jou doet, wat jij niet leuk vindt. Maar dat gebeurde niet. Jullie hebben heel lief samengespeeld. Het ging zelfs goed met jou scherpe tandjes!

Buiten kun jij jezelf prima vermaken. Met een blaadje of een bal of net wat je maar kan vinden. Je ligt ook graag buiten. Dat deden jullie al toen je nog bij Henk en Corina woonden. Daar stond de buitendeur ook altijd open zodat jullie lekker konen gaan liggen waar je zelf wilde, binnen of buiten. Ik hoor dat je broers ook graag buiten zijn. Wat ik ook wel weer begrijp met die dikke vacht van je. Ik vind het prima als je buiten gaat liggen slapen, maar niet op de koude stenen. Als je in je mand gaat liggen dan is het goed.

In de avond ben ik lekker met jou aan het spelen, als jouw stress emmertje vol zit. Dan maak ik je lekker moe zodat je daarna goed slaapt. Je bent ook gek op de pantoffels van Patrick, als hij even niet oplet dan heb je ze alweer te pakken. Je neemt ze mee naar je kussen om er vervolgens je tanden in te zetten.

Als jij je terror uurtje hebt dan moet ik altijd opletten dat jij mij geen pijn doet met die scherpe tandjes. En als ik dan je ogen zie, groot met een witte rand eromheen dan weet ik genoeg. Dan ben je zo overprikkeld dat jij eerst tot rust moet komen. En dat doe jij dan door te slapen in je ren.