Lieve Amor,

Vannacht was Amor voor de 2e dag beneden gebleven om te slapen. Ik had Amor al voordat wij naar boven gingen in zijn bench gelegd met zijn favoriete slaap knuffel. Na 15 minuten zijn wij naar bed gegaan. Maar deze keer was je wat onrustig.

Om 12.00 uur hoorde ik je piepen, dus ik mijn bed uit naar beneden om met jou naar buiten te gaan voor een plas. Maar Amor had andere plannen. En ging buiten lekker liggen, en was helemaal niet van plan om te gaan plassen…. Hmm, dan maar weer naar binnen [ik was niet van plan lang buiten te blijven midden in de nacht] ik dacht, laat ik hem dan maar los in de bench laten. Misschien gaat dat beter. Nou ik kan je vertellen dat dat niet zo is.

Om 03.30 hoorde ik Amor weer, dus ik weer naar beneden en met hem naar buiten de kou en miezer regen in. En weer ging Amor niet plassen. Wat eerst zo gewoon was, naar buiten gelijk plassen en weer naar binnen. Nou dat is dus voorbij. Amor gaat eerst zichzelf vermaken buiten. Of gaat gewoon liggen slapen buiten. Dus Amor weer opgetild en naar binnen gebracht. En deze keer weer in de bench gelegd. En gezegd dat hij moest gaan slapen, wand dat ging ik ook weer doen. En gelukkig deed hij dat ook, ik heb hem niet meer gehoord.

Zelfs toen Patrick in de ochtend beneden kwam sliep Amor nog. Sterker nog, Patrick kreeg hem niet eens wakker dus heeft hij Amor maar laten slapen en mij verteld dat hij dus nog niet buiten geweest is en nog geen eten heeft gehad. Ik verwachtte dat ik Amor nu wel snel zou horen, aangezien hij gisteravond voor het laatst geplast had.

Maar nee hoor, zelf oen ik beneden kwam bleef Amor slapen. Na een half uurtje werd Amor wakker, dus ik met hem naar buiten gegaan om te gaan plassen. En daarna weer naar binnen. Normaal gaat Amor altijd lopen bijten is de tafel of stoelen en ben ik bezig om hem in de kluiven te laten bijten. Zodat de meubels heel blijven. Maar vandaag was dat niet nodig, Amor viel weer in slaap! Ik heb hem maar opgepakt en weer in zijn ren gelegd zodat hij rustig door kan slapen en niet ergens in de weg ligt. Hoe irritant is dat, hij houdt mij s ‘nachts uit mijn slaap en zelf gaat hij lekker heel de ochtend pitten….

Verder heeft Amor even met een paar honden gespeeld, maar het is nog moeilijk om een geschikt maatje voor hem te vinden. Ik wil hem het liefst met een volwassen hond laten spelen. Zodat Amor leert rustig te spelen en niet heel wild te spelen. Maar de honden die ik in gedachte had omdat ze graag en leuk met pups spelen, die moesten nog niets van hem weten. Dus ik moet nog even geduld hebben, als hij wat ouder is durven ze waarschijnlijk wel met hem te spelen.

Amor heeft nog wel heel kort met Guus gespeelt. Guus is een Golden doodle van 4.5 maand oud. Maar al snel ging Guus te druk en wild spelen, dus ik heb ze weer uit elkaar gehaald. Ik wil niet dat de pups leren dat wild spelen normaal is. Vandaar dat ik daar altijd erg op let. Iets dat mag als pup, dat mag ook als volwassenen!