Lieve Amor,

Vandaag is Amor alweer 2 weken bij ons, het voelt allemaal al als vertrouwd. Amor is lekker gewend, en weet al aardig hier de weg, en heeft zijn draai gevonden.

Vannacht heeft hij zelf voor het eerst beneden geslapen in de bench zonder dat hij ons kwijt was. Dit keer heb ik het iets anders aangepakt. Voordat wij naar bed gingen heb ik Amor in de bench gedaan met de knuffel en de luchtjes uit het nest die normaal boven in de bench lagen. Ik heb de bench dichtgedaan omdat hij boven ook in een dichte bench lag, en dat ging goed. Amor viel in slaap en na een kwartiertje zijn wij naar boven gegaan om te slapen. Amor deed nog even zijn ogen open en ik vertelde hem dat wij naar bed gingen en hij beneden bleef slapen.

Ik heb Amor niet meer gehoord, zelf niet toen ik naar beneden kwam (Patrick had hem al uitgelaten en eten gegeven) lag hij weer heerlijk te pitten.

Peach kwam weer voor de socialisatie les. Dus Amor mocht ook met mij mee naar buiten. Peach vond hem nog steeds wel spannend. Maar durfde op een gegeven moment wel naar Amor toe te komen toen Amor even met zijn rug naar Peach toestond. Daarna hadden ze even contact, wat Amor wel erg leuk vond maar Peach toch iets minder. Dus ik heb de honden weer uit elkaar gehaald. Het moet namelijk wel voor allebei de honden leuk zijn en niet maar voor één.

Het is best lastig als je een grotere pup hebt dan de gemiddelde pup. Andere honden vinden ze snel spannend of eng. Nou wil Amor graag info opdoen en wel spelen, maar de andere toch liever niet.

Zo mocht Amor ook kennis maken met Senna. Senna is een Labradoodle die bij ons in de dagopvang zit. En Senna vindt pups altijd leuk en speelt er graag mee. Maar Amor vond ze toch maar spannend. En liep voor hem weg. [Ja wat moet je toch met zo een groot monster] Ik heb Amor maar weer bij Senna weggehaald omdat ik niet wil dat Senna een nare ervaring opdoet. En dat Amor leert dat hij mag najagen achter een bange hond aan. Ik laat ze eerst nog maar rustig door het hek heen wennen aan elkaar voordat ik ze weer bij elkaar laat (spelen).

In de middag zijn Amor en ik even naar de buurman gelopen. Die heeft een boerderij dus Amor heeft ook nog kennis gemaakt met kalfjes. Dat vond hij héél spannend en de kalfjes ook.

In de avond kwam mijn nichtje Larissa op bezoek. Je ziet dan gelijk aan Amor dat het een nieuw mens voor hem is, waar hij veel aandacht van krijgt. En dat hij dan snel overprikkeld raakt. Hij gaat met zijn poten op de bank [dat doet hij anders nooit], bijt in je handen, of alles wat voor zijn mond komt. Hij weet dan van gekkigheid niet meer wat hij moet doen. Ik bied hem dan steeds iets te kluiven aan, waar hij wel in mag bijten. Als hij dan uiteindelijk met zijn knuffel op zijn kussen ligt, gaat hij liggen rijen tegen de knuffel aan. Dit rij gedrag zie ik niet bij hem, als ik alleen met Patrick thuis ben. Aan dit rij gedrag zie je dat hij echt overprikkeld is [zijn stress emmertje vol zit]. En dat het tijd wordt dat hij gaat slapen. Maar dat is nou net waar hij niet aan toe wil geven….