Lieve Amor,

Amor is nu 10 weken oud. Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Ik weet nog goed dat Henk mij belde dat de bevalling begonnen was, en dat het eerste pupje al geboren was. Een reutje. Dit was het moment dat wist ik dat ik een pup zou krijgen. Ik ben toen direct in de auto gesprongen om de rest van de bevalling mee te maken.

Ik moest nog wel 1,5 uur rijden voordat ik er was. En toen ik aankwam waren er al 3 reutjes geboren, dus ik had al keus genoeg.

Om 10.45 uur werd Amor geboren, dit is de eerste geboorte die ik heb meegemaakt van een hond ooit. En wat is dat bijzonder zeg. Amor werd in stuitligging geboren, en daarmee viel hij al op bij de andere pups. Ik heb hem gewogen, 540 gram schoon aan de haak. En ik mocht hem een bandje omdoen. Het rode bandje lag vooraan dus die heb ik bij hem omgedaan.

Om 11.35 uur werd het volgende pupje geboren (Amadeus) en die heb ik het zwarte bandje omgedaan (is ook het donkerste pupje) ik ging gewoon op volgorde.

En om 12.50 uur werd het laatste pupje geboren. Gelukkig, dit was een teefje (de fokker wilde een teefje houden) genaamd Lina. En het enigste teefje uit het nest. Lina is bij Henk en Corina gebleven. Ik had dus keus uit 5 reuen. Maar eigenlijk zag ik altijd alleen het pupje met het rode bandje. Ik heb nog geprobeerd om open te staan voor de andere pups, maar eigenlijk wist ik het gelijk bij Amor zijn geboorte al, dat hij het moest worden.

Vandaag heeft Amor voor het eerst gespeelt met een andere pup. Dit was een kruising kooiker markiesje genaamd Sammy van 5 maanden. Amor vond het wel leuk, het andere hondje vond het wel spannend. Maar na 2 minuten heb ik ze weer uit elkaar gehaald omdat ik zag dat de andere hond heel druk en wild ging doen. [Hij gooide Amor omver] Sammy was dus duidelijk alweer overprikkeld.

Wij zijn ook nog even op stap geweest met de bolderkar. Dit is een handige manier om wat verder te komen met Amor zonder dat hij teveel loopt. Hij mag nu met 10 weken oud pas 10 minuten lopen en dat is niet zoveel. Amor is natuurlijk al gewend om in een kar meegenomen te worden. Dat gebeurde bij de fokker bijna elke dag wel. Het is ook erg leuk om te zien dat Amor zo relaxt in de kar zit. En natuurlijk zat hij vast aan zijn tuigje zodat hij er niet uit kon springen.

Nadat Amor weer heerlijk geslapen had. Kwam Arlo (mijn collega van de hondenschool) in de middag even kennis maken met Amor. Arlo had Indy bij zich. En Indy is een bordercollie pup van 6 maanden.

Nadat Indy eerst had kennisgemaakt met Jalou mocht ze daarna met Amor op het spelveld. En wat is het toch een verschil qua honden. Ze waren even hoog. Maar Indy rank en slank en Amor een lekker bol wolletje. Amor wilde wel op Indy klimmen, maar Indy is zo snel, dat Amor het bijna niet bij kon kijken. Dacht hij dat ze naar links ging dan kwam ze alweer van rechts. Wij merkte al snel, dat na ongeveer 3 minuten het alweer genoeg was voor de pups. Dan zie je dat het geen spelen meer is maar overleven wordt. En dan haal je de pups weer uit elkaar, en is het klaar met spelen.

Dit was dus ook het moment dat ik de Play-in heb bedacht. Ik hoor vaak dat mensen hun hond willen laten spelen met andere honden. En dat ga ik dus nu faciliteren.  10 minuten 2 honden (van helzelfde formaat) in een veilige omgeving laten spelen Onder toezicht van een professional. Zodat spelen ook echt spelen is en niet overleven…