Lieve Amor,

Gisteravond heb ik weer geprobeerd, om Amor beneden te laten slapen in de ren. Maar dat was weer geen succes. Het eerste half uur gaat het nog prima, maar daarna is hij ons toch echt kwijt en gaat hij zitten piepen.

Ik ben geen voorstander om je pup te laten piepen. Als hij jou nodig heeft dan moet je er zijn, vind ik. Hoe kan je pup anders op jouw vertrouwen en op jou bouwen?

Dus ik ben weer naar beneden gegaan en heb eerst nog geprobeerd om Amor in de bench op te sluiten [op de slaapkamer slaapt hij immers ook in de bench], maar ook hier gaat hij na verloop van tijd zitten piepen. En dat betekent dat hij mij kwijt is. Dus ik heb Amor weer naar boven gehaald en daar gaat hij zelf de bench in om direct in slaap te vallen. Dit gedrag het piepen, is geen mensen pesten wat sommige denken. Maar dit geeft aan dat hij er echt nog niet aan toe is, om alleen beneden te blijven.

Het komt wel goed, maar hij heeft gewoon nog wat meer tijd nodig. De één is daarmee sneller dan de ander. En ik hoorde dat zijn broertjes hetzelfde hadden, die wilde ook bij hun mensen blijven. Ze zijn ook zo sociaal.

Vandaag is Amor nog even mee geweest naar de Intratuin. Hij paste nog net in het winkelwagentje. Daar heeft hij bewegende en zingende beren gezien. Die vond hij best raar.

Ik merk dat hij steeds wat vrijer wordt naar de honden in het pension. Hij durft sneller contact te maken. En sommige honden gaat hij ook al uitdagen om met hem te spelen.

Het is ook wel leuk om te zien dat Whopper [die Amor vorige week al heeft ontmoet] Amor beschermd tegen een andere hond. Als die nieuwe hond wil kennis maken met Amor dan splits Whopper hun op [hij loopt dat tussen hen door] dat is wel schattig om te zien.

Amor ligt graag buiten. Dat begrijp ik wel met zo een dikke vacht. Maar ik vind het geen goed plan om zo een jonge pup buiten op de koude tegels te laten liggen. Maar Amor denkt daar duidelijk anders over. Als ik hem dan kom halen, dan loopt hij soms weg. Ik ga dan niet achter hem aan [dat zou hij natuurlijk wel een leuk spelletje vinden] maar ik ga op mijn hurken zitten, en roep hem dan naar mij toe. En gelukkig komt hij dan direct. Dan til ik hem op en neem hem mee naar binnen. Daar ploft hij dan weer ergens neer.

Ook heeft Amor vandaag kennis gemaakt met een kat. Die had hij nog nooit gezien. Wij gingen Deon ophalen bij de gastouder en daar hebben ze katten. Ik had Amor opgetild zodat ik zeker wist dat hij niet ergens kon gaan plassen. Maar de andere reden is omdat ze 2 katten hebben. En aangezien je toch met een hond in hun territorium komt zouden ze natuurlijk zo maar in de aanval kunnen gaan. En dat wil ik echt niet meemaken. Deze kat vind honden geen probleem en Amor mocht zelfs even aan haar snuffelen. De andere kat heeft Amor niet in de gaten gehad en bleef rustig op de bank zitten.