Lieve Amor,

Vannacht lag je weer lekker naast mijn bed te pitten. Je groeit zo hard dat ik de bench al wat aan de kleine kant vind worden voor je. Dus eigenlijk wordt het tijd dat je beneden kan blijven in de ren waar een grotere bench staat waar je nog wel lekker de ruimte hebt.

Om 05.30 uur hoorde Patrick je piepen (ik lag nog in een diepe coma) en is met je naar beneden gegaan. Je moest nodig poepen. Daarna heeft hij je beneden in de ren gedaan en is Patrick zelf nog even teruggegaan naar zijn bed. En jij sliep ook weer verder maar nu beneden in de ren! Zo knap van jou.

Ik hoorde je om 07.30 uur piepen, dus ik naar beneden om je weer uit te laten. Daarna heb ik je eten gegeven in de ren en ben zelf gaan douchen en de was doen boven terwijl jij alleen beneden was. En wat knap van je dat ik je niet hoorde. Je was gewoon weer verder gaan slapen.

Vandaag is zaterdag en dan kunnen cursisten van de online hondenschool een tijdslot bij mij afspreken voor privéles om ze weer even op weg te helpen of gewoon om even te laten zien hoe de vorderingen gaan.

Ook nu was je even alleen binnen en gewoon rustig in je ren. Zelfs toen ik een paar boodschappen ging doen, en jij alleen binnen was, ging het allemaal goed. En bleef je rustig in je ren jezelf vermaken.  En natuurlijk hield er iemand een oogje in het zeil, Rayenne was op de werft bezig en hield jouw in de gaten.

Dus we zijn weer een stap verder. En het alleen blijven kunnen we nu stapje voor stapje uitbreiden. En hierbij zorg ik dus, dat ik terug ben voordat jij in paniek raakt.

Jij moet niet leren dat ik wegga, maar leren dat ik altijd terugkom!!

Het is avond en jij bent weer erg bijterig ik kijk op de klok en ja hoor. Het is rond 18.30 uur dus je gekke uurtje is weer begonnen. Ik ga met je spelen en zorg dat je tanden in de speeltjes zitten en niet in mij. Na 5 minuten spelen weer even stoppen voor een plaspauze. Dus naar buiten en ja hoor direct ga je plassen. Ik heb nu ook echt op de tijd gelet om te weten hoelang speel ik nou met je voordat we weer naar buiten moeten gaan om te plassen. Nou dat is dus 5 minuten. En daarna gaan we weer verder spelen.

Wat mij vandaag opviel, is dat je omhoogkomt. Tot vandaag sprong je niet op. Dat doe je nu ook nog niet maar je gaat wel omhoogklimmen. Poten in de waterbak, op je achterpoten tegen het hek aan, tegen de bank en ga zo maar even door. Dit is nou net wat ik dus niet wil. Daar word jij veel te groot voor. En alles wat je niet aanleert hoef ik ook niet af te leren. Dus als ik op de bank zit en jij probeert je poten op de bank te zetten dan ga ik je afleiden zodat dit niet een gewoonte voor je wordt.