Lieve Amor,

Vandaag werd jij thuisgebracht door jouw fantastische fokkers, Henk en Corina. De reis begon voor jou gelukkig niet alleen. Maar samen in de auto met je moeder Loly je zusje Lina en je broertjes Gus, Amadeus en Huubke. De reis in de auto ging voor jou heel goed. Je broertje Amadeus vond het wel een beetje spannend en daarom ging Corina bij hem zitten om hem de steun te geven die hij nodig had.

Hoe fijn is het voor de pups, dat ze samen leren dat autorijden leuk is. Zonder stress naar je nieuwe huis, dat gun ik alle pups. Gister hebben ze met elkaar broertje Alek weggebracht. Ze hebben dus onderhand al veel autoritjes gemaakt. En vandaag was het de dag van Amor en Amadeus.

Bij mij thuis aangekomen, mocht mama Loly als eerste de auto uit om weer kennis te maken met Jalou. [Jalou is de hond van mijn dochter Rayenne die hier in het pension werkt, en dus elke dag meekomt naar het werk.] Loly en Jalou hadden al kennis gemaakt toen Loly net zwanger was van Amor. Die kennismaking ging toen goed. En vandaag ging het gelukkig ook weer goed [je weet maar nooit, er zijn nu pupjes in de buurt].

Nadat deze kennismaking rustig was verlopen mocht Amor als eerste van de pups de auto uit en daarna de rest van de pups. Jalou vonden ze allemaal erg interessant. Dus alle pups gingen gelijk naar Jalou om kennis te maken. Loly was het huis al ingegaan opzoek naar eten. Nieuwsgierig als ze zijn gingen de pupjes ook naar binnen om samen het huis en de achtertuin te gaan inspecteren. Dit is ook zo fijn voor Amor, om samen met zijn zus en broers alles te mogen ontdekken.

Het geeft de pups veel minder stress om dit samen te kunnen doen, om samen op ontdekkingsreis te gaan dan dat ze opeens alles alleen moeten verkennen. En vergeet niet dat mama ook nog een oogje in het zeil hield.

Nadat alles geïnspecteerd was, en de pups [en wij zelf ook] gegeten hadden, ging de reis weer verder naar het nieuwe huis van Amadeus.

Behalve natuurlijk voor Amor. Hij nam afscheid van zijn mama, broers en zus en van Henk en Corina. Amor bleef nu bij mij achter. Samen hebben wij ze uitgezwaaid. En zo is zijn nieuwe avontuur begonnen…