Lieve Amor,

Het is zaterdag en in het pension is het rustig, er zit geen hond. Dus ik hoef er niet vroeg uit om de honden te doen. Jij bent gisteravond nog laat uit geweest, om 00.00 uur en dat is heel laat voor jou. Dus dat betekent dat ook jij gaat uitslapen, hoop ik. Het was idd geen 06.30 uur maar wel 07.30 dat ik je hoorde. En eigenlijk wilde ik uitslapen tot 08.30 uur, maar helaas dat is niet gelukt. Ik kon natuurlijk ook niet meer slapen daarna. Dus dan blijf ik er maar gelijk uit.

Vandaag kwam Flow de Border collie logeren. Jij hebt van de week al kennis met haar gemaakt. Jij vondhaar wel leuk maar zij vond jou nog erg spannend. Ze heeft jou toen goed bestudeert vanachter het hek.

Toen ik jullie vandaag bij elkaar liet, vond Flow het eerst nog spannend maar dat was snel voorbij. Flow ging weer heel hard rennen om jou heen. Jij kon het niet bij kijken, zo snel is ze. Maar na een tijdje ging het al beter. Hèhè eindelijk kon je spelen met een andere hond! Lang duurt het spelen niet, jij bent snel overprikkeld en Flow ook. Jullie lagen lekker liggend te spelen, tenminste jij lag en flow was druk om jou heen. En af en toe ging ook Flow liggend spelen. Het was erg leuk om te zien. Na 5 minuutje heb ik jullie weer uit elkaar gehaald, het was weer lang genoeg geweest. Ik wil dus niet dat jij hier helemaal overprikkeld van raakt. Dus dan is het weer tijd om te slapen.

Ik had vandaag cursisten in de drive-thru, en dan is het wel makkelijk als jij slaapt als ik aan het les geven ben. En dat deed jij natuurlijk, jij was zo moe. Nadat ik klaar was met les geven en jij met slapen, heb jij weer even met flow gespeeld. Het is wel gaaf om te zien dat het steeds meer echt spelen wordt. Ook nu heb ik jou maar 5 minuten laten spelen omdat dat lang genoeg is voor een pup. En ik wil niet dat jij helemaal overprikkeld raakt. Dus daarna weer slapen.

In de middag zijn wij even naar de dierenwinkel geweest. Jij liep netjes mee in de winkel. Erg interessant vond jij al de luchtjes die jij rook. Jij moest even wachten toen ik een paar laarzen aan het passen was, en ook het wachten vond jij geen probleem. Ook dit is een oefening, en moet jij leren.

Ik ben nog steeds opzoek naar een groter tuigje voor jou. Het is echt lastig, de tuigen zijn of te groot of te klein. Ik heb wel een tuigje meegenomen voor jou maar eigenlijk is deze ook nog te groot. Het stukje van zijn borst naar zijn buik staat op het kleinst maar is eigenlijk nog iets te groot. Dat merk ik doordat jij tijdens het liggen eraan kan gaan bijten. Dit tuigje kan ik dus niet heel de dag aanlaten omdat jij het dan kan gaan slopen. Maar het is ook lastig als jij niets aanhebt waar ik jou aan kan beetpakken om je mee te nemen als dat nodig is. Dat die tuigen niet goed passen heeft volgens mij met jouw bouw te maken. Jij groeit natuurlijk zo hard maar jij mist natuurlijk al de spieren die een uitgegroeide hond van jouw formaat wel heeft. Vandaar dat ik het tuigje wil passen en niet online wil kopen.

Ook kwamen er nog een paar kleinkinderen langs, en ook dat gaat heel goed met jou. Gelukkig hou jij je poten op de grond daar ben ik blij om. Daarna kwam Arlo nog even met Indy langs, zodat Indy en Flow even konden spelen. Twee border collies met dezelfde spelvorm zullen graag samen spelen denk ik. En na een gegeven moment gebeurde dat ook. Ook jij iep erbij maar ook deze keer kon je de dames niet bijhouden, man wat gaan die snel! Maar jij hebt een andere truc uitgevonden. Als jij hun bij het tuig of de halsband beetpakt kunnen ze niet weg. Dat is wel slim van je gevonden, alleen ben ik er niet zo blij mee. Zo kun jij leren halsbanden en tuigen te slopen. En dat wordt een dure hobby…