Lieve Amor,

Het is weer dinsdag dus vandaag word jij weer gewogen en opgemeten. Jouw gewicht is nu 30 kg en jij bent 62 cm hoog op je schoft en 63 cm hoog op je kont.

Ook op dinsdag zijn de kleinkinderen er. Het is zo leuk om te zien hoe jij met hen omgaat. Jij bent heel lief en rustig bij hen. Ook bij de jongste, van nog geen 11 maanden ben jij heel rustig. Ze kwam vandaag naar jou toe gelopen om jou te aaien. Ik zag aan jou dat je het goed vond maar ook wel een beetje spannend, maar dat loste je zelf al op door na een paar aaien je hoofd neer te leggen zodat zij er niet meer bij kon.

Met de kids zijn we ook lekker even buiten wezen spelen. Dat vind jij natuurlijk ook helemaal leuk. Lekker in de sneeuw banjeren en gewoon erbij zijn. Jij bent z’n lief en sociaal hondje. Zelfs toen ik de werft aan het schoonmaken was en jij dus met je lijn aan het hek vast stond. Vond jij dat geen probleem. Lekker kijken wat er allemaal om jou heen gebeurt. Wat er langsrijdt over de weg, jij vindt het allemaal leuk.

Alleen toen er een shovel langsreed en precies bij ons zijn bak op de grond zetten om de sneeuw weg te schuiven, schrok jij je rot van dat geluid. Maar schrikken mag, als je maar hersteld en dat deed je gelukkig. Je had ook niet de neiging om weg te rennen.

Verder heb jij vandaag lekker met de honden gespeeld. Vandaag was je met Yellow weer aan het spelen. En ook dit ging weer op jouw manier, jullie lagen samen in de sneeuw te spelen. Jij speelt nu echt rustig met de andere honden. En gaat ook niet meer hard op de honden af. Dat is het mooie van veel onder de honden te zijn, en allemaal verschillende honden te ontmoeten. Daar word je natuurlijk heel sociaal van. En je leert de hondentaal heel goed spreken!

Wat me trouwens ook opvalt is dat jij eigenlijk al een tijd geen last meer hebt van het gekke uurtje. Maar wanneer je dat voor het laatst hebt gehad, dat weet ik eigenlijk niet meer. Dit is iets wat heel geleidelijk afneemt, en ineens denk ik dan, hè dat doe je niet meer. Tegenwoordig slaap je de hele avond, of je komt gezellig even aandacht vragen, maar niet gemeen of zo.

Ik heb even teruggelezen en het is dus een week geleden dat jij voor het laatst je gekke uurtje hebt gehad. Dus met bijna 17 weken voor de laatste keer. Misschien is dat wel omdat jij nu de sloopfase bent ingegaan. Terwijl dat de laatste paar dagen ook wel weer meevalt. Het tanden wisselen kan ook elk moment Beginnen. Bij een van je broers is er al een tandje uit. Ik zit er bij jou ook op te wachten. Je kan maar weer van die scherpe tanden verlost zijn…