Lieve Amor,

Het is maandag en dat betekend dat er weer honden komen in de dagopvang. Vandaag kwamen Dazzle en Donder weer, dus jij mocht lekker even met hun spelen.

Tussen de middag zijn Rayenne en ik even met jou en Jalou naar het hertenkamp in Rotterdam geweest. We hebben even bij de herten gekeken. Die lagen allemaal te kijken naar ons maar de afstand was ook groot genoeg voor hen dat ze zich veilig voelden en bleven liggen. Jij vond ze niet echt interessant. Je hebt even gekeken en toen liep je weer door. Misschien juist wel omdat ze lagen. Als ze zouden staan en lopen is het natuurlijk veel interessanter.

Ik ben nog even aan het oefenen geweest met het draaien en wegrennen. Daar reageer jij direct op, dus dat is prima. Ook het hier komen gaat goed. Jij houdt mij goed in de gaten. We kwamen nog een hond tegen toen we naar de auto toeliepen, een Schnauzer. Die liep los, en jij en Jalou zaten aan de lijn.

Maar zodra de mevrouw zag dat onze honden aan de lijn zaten, lijnde ze haar hond ook aan en konden wij elkaar makkelijk passeren. Het is zo fijn als mensen de honden etiketten kennen. Zie je een aangelijnde hond, lijn dan jouw hond ook even aan, je weet nooit wat de reden is waarom die andere hond is aangelijnd. Ik probeer dan jouw aandacht bij mij te houden en dat te belonen zodat jij niet naar die hond toe zou gaan. Jij moet ook leren te passeren en niet naar alle honden toe te gaan.

Na de wandeling heb jij weer heerlijk een paar uur geslapen. En als je dan weer wakker bent ga jij lekker even buiten op onderzoek uit of er misschien iets veranderd is. Hierbij heb jij een balletje gevonden die niet voor jou is bedoeld. Met deze bal mag jij alleen met mij spelen, maar niet in je eentje. En de reden is omdat jij hem dan kan gaan slopen. En dat heb jij dus ook gedaan. Je pulkt er allemaal kleine stukjes vanaf. Het gevaar hierbij is natuurlijk dat jij die stukjes ook kan opeten.

Jij sloopt nu meer dan toen je een kleine pup was. Ik denk dat het ook komt omdat jij nu groter bent en overal makkelijker bij kan. Net als de kussens van de bank, daar kun je nu makkelijk bij omdat je al zo groot bent, maar eerst natuurlijk niet. Je gaat ook snel met je poten op de bank staan om naar buiten te kijken, en de volgende stap voor jou is om op de bank te gaan liggen. Vandaar dat ik jou altijd weer met je poten op de grond wil hebben.