Lieve Amor,

Vandaag hebben wij weer een rustige dag voor jou. Wij hebben gisteren veel gedaan. En na een drukke dag volgt er altijd een rustige dag om alles te kunnen verwerken. En dat is dus vandaag.

Ik merkte het gisteravond al aan jou. Jij was veel meer aan het bijten dan normaal. Je had al wel lekker geslapen. Ik heb gespeelt met jou en normaal gesproken ga jij daarna weer rustig slapen. Maar deze keer niet. Jij bleef wakker en maar bijten. Wat ik ook deed, een speeltje geven of een kluif in je mond stoppen, niets hielp. Het enige wat jij wilde was in mij bijten. En dat is nou net wat ik niet wil, dus als ik alles geprobeerd heb dan zit er nog maar 1 ding op, en dat is slapen.

Normaal gesproken slaap jij vanaf 21.15 uur tot de volgende ochtend. Maar gisteren was jij om 22.30 uur nog steeds wakker. En dan niet gezellig nee, ik dacht echt dat ik een krokodil in huis had zitten. Man wat heb jij een scherpe tandjes. En het duimpje van jouw rechtervoorpoot is ook zo scherp. Ik denk dat die nog nooit geknipt is. Nou weet ik dat Corina [de fokster] jouw nagels in het nest al een keer geknipt heeft, maar ik denk dat ze deze vergeten is.

Jij hebt vandaag ook weer even in de groep van de dagopvang gelopen. Het waren weer andere honden dan gisteren. Vandaag mocht jij kennis maken met Kaya een Flatcoat Retriever en met George een Golden Retriever. Echt spelen wilde ze niet met jou, ze wilde wel kennismaken maar spelen dat ging te ver.

George vond jou erg druk, een beetje springen voor zijn kop en jij probeerde bij zijn mondhoeken te komen om te zeggen dat jij heel lief bent. Maar George deed zijn kop omhoog om jou zo te kunnen ontwijken. Ik hoorde hem zelfs grommen, maar ook daar reageerde jij niet op en ging maar door met druk doen om George zijn hoofd. Ik heb jou toen maar even geroepen om jou bij hem weg te halen. Daar was George wel blij om. Daarna ging je het maar bij Kaya proberen, maar ook zij vond jou erg druk en opdringerig. Aangezien jij niet reageerde op haar grommen, gaf ze jou een snauw. Nou die had jij wel door. Jij was er best even van onder de indruk. Maar George en Kaya corrigeerde jou heel netjes. Ook dit moet jij leren.

Ik heb nog even een borstel over jou heen gehaald. Dit doe ik heel kort zodat jij nog niet zolang op de tafel moet blijven zitten. Daarna nog even de föhn gebruikt om jou lekker door te blazen. Soms probeer je nog in de lucht te bijten, en even later lig je heerlijk te genieten van jou “lucht massage”. Alleen al van de föhn op jouw vacht zetten zie jij er weer mooi verzorgd uit.

Eind van de middag lag jij lekker buiten te pitten. Netjes in je mand zoals ik jou gevraagd had. Als jij niet in je mand zou gaan liggen dan moest jij naar binnen toe. Dus jij koos voor je mand buiten.

Begin van de avond was ik je kwijt. Volgens Patrick moest jij binnen zijn, maar waar? Ik kon je nergens vinden. En dat is best een rare gewaarwording zo klein ben jij namelijk niet meer dat ik je over het hoofd zie. Ik ging maar weer kijken in de gang, nee. In de kamer, ook niet en ook niet in je ren, niet voor de buitendeur in de keuken. Niet in de bijkeuken. Kon je dan in het pension zijn? Nee, daar kon je zeker niet zijn.

Aan de crèche kant dan, dat jij achter mij aangelopen bent zonder dat ik het gezien had? Ook niet. Ik snapte er niets meer van. Dan in het kantoor? Maar dat kan niet wand het traphekje zit dicht dus kun jij er niet in. Ik had ondertussen al een zaklamp gepakt om de donkere hoeken te belichten. En ja hoor, ik had je gevonden! In het kantoor onder het bureau in de mand van Jalou. Daar was jij heerlijk gaan slapen. En dat hadden wij niet gemerkt maar toch het hekje dicht gedaan zodat jij er niet in zou kunnen en b.v. aan de snoeren kan komen. Nou dat was dus niet gelukt. Maar gelukkig niets gesloopt. En wat keek jij weer onschuldig, maar jij had ook niets verkeerds gedaan. Mijn schat…