Lieve Amor,

Wat is het weer koud vandaag. De harde wind snijdt door mijn kleding heen. Jij hebt er allemaal niet z’n last van. Jij bent graag buiten, lekker spelen of gewoon snuffelen jij vermaakt je prima buiten. Ik laat jou nu niet heel lang achter elkaar buiten. Ook al vind jij het lekker, de sneeuw gaat toch ook aan jouw pootjes en vacht plakken.

Jij hebt gespeelt met Guus en Dazzle. Jij en Dazzle lagen samen heerlijk in de sneeuw te genieten van de zon. Bij ons achter is het beschut en is het niet zo koud als voor op de straat. Jullie hadden de middelste uitloop om in te spelen en daar lag nog allemaal verse sneeuw. Daar ging jij lekker met je neus doorheen zodat je hele kop wit was van de sneeuw.

Ik merkte wel aan jou dat je gisteren een drukke dag hebt gehad. Wij zijn natuurlijk buiten in de sneeuw bezig geweest samen met de kleinkinderen. En dat was vandaag goed te merken. Jij hebt heel veel geslapen. Zelfs buiten je ren.

Je hebt voor de voordeur, achterdeur en in de bijkeuken geslapen. Allemaal plaatsen waar het iets koeler kan zijn doordat de wind onder de deur door kan komen. De vloerverwarming is natuurlijk ook niet echt lekker voor jou. Vandaar dat ik er niet veel moeite mee heb dat jij in de bijkeuken in je mand ligt. En zolang jij daar niets sloopt vind ik het prima.

Het gaat de laatste paar dagen toch al goed met jou. Jij hebt niets meer gesloopt. En als je ergens naar kijkt hoef ik alleen maar eh, eh te zeggen en je laat het met rust. Daar ben ik toch wel erg blij mee. Maar ik juich niet te hard, we zijn er nog niet.

We hebben nog even geoefend met het sturen achter een lege hand aan, het zitten en het liggen. De sta vind jij het moeilijkste. Dat komt denk meer doordat jij liever blijft liggen. En ik ben begonnen met het leren van jou snuit op mijn hand leggen.