Lieve Amor,

Ik moest er vannacht voor jou uit, ik hoorde jou piepen. Dus dat doe ik dan maar. Het is al lang geleden dat ik jou in de nacht hoorde. Maar je blijft nog steeds een kleine pup, nou ja, klein… je bent nog een pup dus ik heb geduld.

Vandaag kwam Flow wennen in de dagopvang. Flow is een border collie teefje van 10 maanden oud. Ik dacht leuk voor jou om mee te spelen. Maar daar dacht Flow anders over. Zij vond jou maar spannend, net als al die andere honden die jou zien. Jullie hebben eerst achter het hek kennis gemaakt. Na een tijdje heb ik jullie bij elkaar gezet. Flow vond jou al minder eng, maar het was toch nog wel erg spannend. Flow ging rondjes om jou heen rennen. En jij had het druk met meedraaien.

Na het spelen heb ik jou weer even in de ren gedaan om te slapen. Jij was moe, en wij hebben een afspraak voor jouw eerste schooldag. En daar moet jij natuurlijk wel uitgerust aan beginnen.

Wij gaan samen detectiewerk doen. [Dat is hetzelfde als wat de politiehonden doen. Je kan een hond leren een specifieke geur op te zoeken. Bij iedereen wel bekend de hond die drugs, explosieven, geld of ziektes opspoort.] Ik ben jou aan het leren een specifieke theesoort te zoeken. Dit doen wij bij Judith Strijbos van “Dog on track”.

En wat deed jij het super goed! Ik was van de week natuurlijk al begonnen met het wennen aan de geur en het potje. Maar ik had nooit durven dromen dat jij het zo snel doorhad. Zelfs toen jij niet zag waar het potje was neergezet ging je op zoek naar het potje en stak je neus in het potje. Wow wat knap. In het potje zit alleen de geur, dus geen voertjes. De beloning krijg jij daarna als jij je neus in het potje hebt gestopt. Ik ben zo ongelooflijk trots op jou!

Op de terugweg naar huis heb ik jou niet gehoord. Ik denk dat jij moe was, haha. Eenmaal thuis had ik vrij snel daarna nog een afspraak met mijn collega Arlo. Nu had ik 2 keuzes om uit te kiezen, of ik liet jou thuis in de ren slapen. Of ik neem je mee en dan kun je in de auto in de bench slapen.

Ik heb gekozen voor meenemen en in de auto slapen. Deze keus omdat ik jou dan toch korter alleen hoef te laten. En ik wil jou ook leren in de auto te blijven wachten totdat ik weer terug ben. Bv met een cursus of tijdens de les. Zo heb ik dus twee vliegen in een klap. Nu was je zeker een half uur alleen in de auto. Ik ben tussendoor wel even gaan luisteren maar hoorde jou gelukkig niet. Jij was moe. Daarna weer naar huis en onderweg werd jij pas wakker.

Jij hebt vandaag ook voor het eerst in de groep gelopen van de dagopvang honden. Eerst kennismaken, de honden vonden jou ook wel interessant. Jij stond midden tussen 5 honden, Bruno, Bobbie, Yellow, Flow en Tommy en liet je rustig besnuffelen, en ging zelf ook op ontdekkingsreis. Daarna kon je echt gaan spelen, EINDELIJK. Maar na een paar minuten heb ik jou weer uit de groep gehaald. Toen was het alweer genoeg. Ik zag ook dat de spanning bij Bruno omhoogging, en hij ging jou ook bestijgen, en dat betekent spanning dus ik heb jou er weer uitgehaald om zo de rust weer terug te brengen in de groep.

Als ik dan na het eten aan deze blog wil gaan schrijven, kom jij ertussendoor om te spelen. Dus ben ik even met jou gaan spelen. Ook nu weer met het apporteren bezig geweest. Ik vind het wel leuk als jij ballen o.i.d. terug komt brengen. Maar dan moet het jou wel eerst aangeleerd worden. Ik ben daar al mee begonnen en gisteren heeft Patrick dit ook met jou geoefend. En dat kon ik zien, jij bracht de bal al netjes terug en laat hem nu ook direct los, daar krijg jij natuurlijk weer een beloning voor, en dan beginnen wij weer opnieuw.

 

 

 

 

 

Dit was beste een druk dagje voor je, en dat merk ik wel. Jij ligt nu al de hele avond te slapen.