Lieve Amor,

Vandaag is het zondag, en vannacht heeft het gesneeuwd. De vorige keer dat het gesneeuwd had lag er bijna niets. Vandaag lag er lekker wat sneeuw. Ik deed de deur open voor jou om naar buiten te gaan en jij had gelijk al door dat het anders was als anders. Zelfs op de deurmat lag sneeuw dus dit ging jij eerst maar onderzoeken.

Jij vond de sneeuw natuurlijk helemaal fantastische. En ging er lekker doorheen rennen. Ook was je hapjes van de sneeuw aan het proeven. En zolang het kleine hapjes zijn vind ik het goed. Voor Guus was het ook de eerste keer in de sneeuw, en ook Guus vond het helemaal geweldig. Wat hadden jullie een lol samen, lekker rennen door en snuffelen jullie vermaakte je prima. Maar ik laat jullie natuurlijk niet uren achter elkaar in de sneeuw spelen. Het was door de harde wind met stuifsneeuw heel koud, en jullie blijven toch jonge honden, dus voorzichtigheid geboden.

Daarna weer naar binnen, even jullie pootjes nakijken. Als er veel sneeuw tussen zit haal ik dat natuurlijk weg. Maar dat viel allemaal mee. Je snuit zat wel helemaal onder de sneeuw, die was niet meer zwart maar wit.

Nadat jij weer heerlijk hebt liggen slapen. Zijn wij buiten met de kleinkinderen in de sneeuw wezen sleeën. Jij liep ook lekker los op de werft, dat durfde ik wel omdat er bijna geen auto’s op de weg waren en wij jou goed in de gaten konden houden. Jij was ook lekker aan het meespelen. Maar toen ik even was afgeleid zag ik jou ineens naar een wandelaar toe rennen die op de weg liep. Ik riep jou wel, maar jij was zo met die wandelaar bezig die jou wel aandacht gaf, dat jij mij niet hoorde.

Ik heb even aan die man gevraagd of hij wilde stoppen met lopen zodat ik jou kon inhalen. Ik vertelde dat jij pas een pupje van 4 maanden bent en daardoor vrolijk met hem mee huppelde. Gelukkig stopte de man en kon ik jou weer meenemen de werft op. De man had verwacht dat een pup van 4 maanden wel luisterde als hij zij dat jij terug moest gaan. Maar helaas zo werkt dat niet. Jij vindt mensen erg leuk dus ging je even gezellig gedag zeggen.

Binnen heb ik jou in je mand in de bijkeuken laten liggen. Daar is het koeler dan in huis, en geen vloerverwarming. Helemaal als jij net met je bevroren vacht van buitenkomt is het op de vloerverwarming niet lekker voor jou. Jij hebt hier heerlijk een paar uur liggen slapen. En nadat je wakker was geworden heb jij niets gesloopt, maar kwam je gewoon naar binnen gelopen en ging je bij mij verder slapen.