Lieve Amor,

Vandaag was je weer lekker actief. Je begon vanmorgen al vroeg. Zodra je buiten was zocht je naar spullen waar jij je tanden in kon zetten. Jij bent echt een uitvinder. Al zijn alle spullen opgeruimd dan nog kom jij erbij.

Zo lag de zak peen weer buiten verdeeld oven het gras en de stenen. En jij lag heerlijk op een peentje te kauwen. Als ik dan aan de stagiair ga vragen waar de zak peen lag, dan krijg ik als antwoord dat de zak peen hoog is weggelegd, zodat jij er niet bij kan komen. Maar helaas, jij komt overal bij. Jij zet je poten op een stoel of bankje en je bent weer een stuk groter, en zo kom jij dus overal bij. Iedereen denkt nog dat jij een klein pupje bent, maar je bent wel een pup maar niet meer zo klein.

Jij hebt nu al je inentingen gehad, dus nu mag je ook met de pensiongasten gaan spelen. Ik heb jou vandaag met Hef een berner sennen hond laten kennismaken. Jij vond het helemaal fantastisch en wilde wel spelen. Maar Hef dacht daar toch iets anders over. Ondanks dat Hef zelf ook een grote jonge hond is vond hij jou toch wel spannend. Jij mocht wel aan Hef snuffelen maar spelen dat vond hij geen goed idee. Hij liep maar weg. Jij snapte er niets van.

Gelukkig vond Lara een Golden Retriever jou wel leuk. Jij had een paar weken geleden al kennis met haar gemaakt, en nu mochten jullie samen spelen. Helemaal leuk vond jij dat. Eindelijk een hond die jou niet eng vond, dacht ik. Maar ook bij Lara zag ik wel spanning. Lara vond het wel leuk om met jou te spelen maar ik zag dat zij steeds wilder ging spelen. Jou zelf omgooide. Dit deed Lara omdat ze het toch ook wel spannend vond. Dat kon je duidelijk zien aan het rijden wat ze op jou ging doen. Ik heb het “spel” toen gelijk gestopt en jou daar weer weggehaald.

Wij zijn ook nog even naar het dorp geweest. Het is woensdag dus is het marktdag. Wij waren al best laat de meeste kramen waren al aan hete opruimen of ze gingen al weg. Maar dat maakte mij niet uit. Ik ging daar met jou heen om te socialiseren. En wat had jij het druk zeg, het duurde al best lang voordat ik op de markt was aangekomen. Alle palen en muurtjes moesten worden besnuffeld [was tegenaan geplast] dus voor jou erg interessant.

Dat snuffelen wat jij doet is hetzelfde als dat ik op social media zit of het journaal kijk. Daar haal je heel wat informatie uit. En dan ook nog op een plaats waar jij nog nooit was geweest, dus er ging een wereld voor je open.

We kwamen op het dorp ook veel andere honden tegen. Gelukkig bleven ze allemaal op afstand, wand dat moet jij ook nog leren, dat wij gaan passeren. En niet alle honden gaan gedag zeggen. Ik stond nog even te praten met een kennis van mij met zijn hond [aan de andere kant van de straat] en naar die hond had jij ook wel toe gewild. Maar helaas, dat deden we niet. Er kwamen nog wat honden langs en ook een hond die lelijk tegen jou deed. Maar jij raakte er een beetje gefrustreerd door dat jij er niet heen mocht, en ging soms grommen. Dat is nou net wat ik niet wil, dus ik ben jou weer gaan afleiden als er honden langskwamen en dat ging gelukkig wel goed. Dit gaan we dus maar vaker oefenen.

Daarna nog even bij Astrid [een kennis van mij] langsgegaan om even puppy knuffels te gaan brengen. Dat werd zeer gewaardeerd. Astrid is gek op honden en kon wel even wat knuffels gebruiken. Aangezien jij dat ook wel leuk vindt als je geaaid wordt is het weer een mooie socialisatie oefening. Jij bleef netjes met al je pootjes op de grond en je bent in een vreemde omgeving. Dat bleek ook wel toen je op de deurmat ging plassen… Hm jammer. Maar eigenlijk gaf je het wel aan. Mijn fout dus. Jij piepte en ging achter mij [ik stond ook op de deurmat] plassen, bijna buiten…