Lieve Amor,

Het is vandaag vrijdag en ik heb jou van de week nog niet gewogen en opgemeten. Dat heb ik dus vandaag maar even gedaan. Jij bent de laatste dagen slecht aan het eten. En dat blijkt wel uit het weeg moment. Vorige week woog jij 34,5 kg, vandaag 35,5 dus maar 1 kg aangekomen. Dat is voor een Leonberger niet veel in ruim een week. Ik heb je ook opgemeten. Jouw schofthoogte is nu 64 cm dus 1 cm hoger. Maar jij bent nu zo overbouwd dat jouw kont 67,5 cm hoog is.

Dit zie je vaak bij grote hondenrassen, en straks groei jij weer harder op je schoft en minder hard met je kont. Zo kun jij constant overbouwd zijn. Maar ik maak mij er niet druk om, dit is vrij normaal. Gelukkig heb jij geen groeipijnen dat is namelijk heel pijnlijk.

Ik kwam vanmiddag terug van een Healing Touch behandeling bij een hond, Rayenne was hier aan het werk met haar kinderen. En jij zat in je ren, maar heel je vacht zag er niet uit, helemaal nat. Dus ik vraag wat er met jou gebeurd is, ik dacht dat jij in de baggersloot had gezeten. Maar dat was gelukkig niet zo.

Het zonnetje scheen dus Mara vond het wel mooi en warm weer [het was helemaal niet warm] om het badje vol te laten lopen. En daar was jij het natuurlijk helemaal mee eens. Vandaar dat jij helemaal zeiknat was, en dat betekend dus, dat jij de salon in moest om weer afgedroogd en geföhnd te worden.

Jij bent echt je grenzen al aan het verleggen. Vanmiddag zag ik jou de bank opstappen om daar heerlijk te gaan liggen. Maar helaas voor jou, ik zag het gebeuren, en dan gebeurt het niet, helaas. Ik wil niet dat jij op de bank komt. Gisteren deed je dat buiten ook al, toen ging je er ook op liggen. Maar ik stuur je er met dezelfde gang weer vanaf. Jij weet de lekkere plaatsen wel te vinden.

Ook pik jij de kussens van de bank en gaat die dan slopen. Dat was dus de reden dat ik de kussens naar boven had gedaan. Maar mijn kleindochter had ze weer mee naar beneden genomen. En ik was alweer de reden vergeten waarom ik ze naar boven had gedaan, totdat ik jou met een kussen zag liggen, die je aan het slopen was…