Lieve Amor,

Iedereen vraagt aan mij wat ik jou te eten geef. Jij groeit natuurlijk zo hard dat het niet bij te kijken is. Nu weten de mensen wel dat jouw ras [de Leonberger] heel groot wordt, maar dat het zo snel gaat verwachten ze niet.

Ik heb nu al twee keer een te klein tuig gekocht voor jou. De eerste keer dat ik een te klein tuig kocht, was toen jij nog in het nest zat bij je moeder. Ik was lekker naar de winkel gegaan spullen voor jouw kopen [dat is natuurlijk superleuk als je een pup krijgt] het tuigje wat ik toen kocht had jij wel gepast als ik jou op dat moment meenam. Maar twee weken later was die natuurlijk veel te klein. Vandaar dat ik hem alweer had teruggebracht. En ik had een blauw tuigje gekocht, en dat was natuurlijk de verkeerde kleur. Het moet gewoon een rode zijn!

Een paar weken geleden was ik weer opzoek naar een groter tuig voor jou. Jij had toen echt zo’n tussen maat waar het ene tuig nog te groot was, en de andere maat al te klein. Maar ik had toen mazzel dat er in de uitverkoop precies een tuig was, [zelfs een rode] die jij paste. Maar nu was ik alweer opzoek naar een maat groter. Aangezien er geen maat staat op het tuig wat jij nu hebt moest ik gaan gokken. Ik had gegokt op een Large, en dus ook besteld. Deze kwam van de week binnen.

Het was een mooi rood Y tuig van Petlando. Helaas was dit tuig al kleiner dan het tuig dat jij nu aanhad. Ik heb alle banden groter gezet zodat het wel zou passen. Maar dan zou je over een paar weken alweer een nieuw tuig nodig hebben. Dit is dus niet handig, dus het tuig maar weer teruggestuurd en een grotere besteld.

Vandaag kwam jouw nieuwe tuig binnen. Het rode Y tuig maat XL van Petlando. En gelukkig, hij past precies, is niet te groot. Het tuig staat nu op z’n kleinst dus kan nog groter gemaakt worden. Ik hoop dat jij hier voorlopig weer mee vooruit kunt. Het is namelijk best een dure hobby elke maand een groter tuig kopen. En van deze tuigen kan ik nog maar 1 maat groter krijgen, ze gaan namelijk maar tot XXL.

Je bent vandaag weer helemaal gekamd. Dat heeft Cindy gedaan en Glenn was jou dan aan het belonen, zodat jij rustig bleef liggen. In het begin moesten jou snel belonen. Maar op een gegeven moment lag jij lekker relaxt te genieten en hoefde ze jou niet meer zo vaak te belonen.

Omdat jij elke week in de salon op de tafel komt om jou vacht goed te onderhouden, en om te zorgen dat niet mijn hele huis onder de haren zit. Vind ik het heel belangrijk dat jij leert te genieten van het kammen. Na het kammen wordt jouw vacht nog even doorgeblazen, dit gebeurt omdat dan alle lossen haren uit jouw vacht geblazen wordt. En niet in huis eraf valt.

Nu ben jij mooi gekamd met een nieuw tuig. Jij bent een plaatje om te zien…