Lieve Amor,

Toen ik vanmorgen beneden kwam, was jij gelukkig weer helemaal de oude. Je had niet meer gespuugd en ook de diarree was gelukkig over.

Nadat we de dieren verzorgd hebben zijn wij samen naar de Rotte gegaan om even lekker te wandelen. Ik heb een rustige plaats opgezocht om te parkeren en zijn daar lekker gaan lopen. We kwamen helemaal niemand tegen, dat vind ik zo fijn. Lekker even Quality time samen.

Wel ben ik met jou aan het oefenen geweest. Verstoppen lukte niet, jij hield mij zo goed in de gaten zodra ik wegliep was jij alweer bij me. We hebben de stop weer geoefend, het blijven liggen maar die vond je wel moeilijker dan thuis [wat logische is op een vreemde locatie is het heel anders dan thuis]. Maar ook het draaien hebben wij geoefend.

Doordat ik mij altijd veel verstop en het draaien oefen, blijf jij dicht bij mij in de buurt. Ik vind dat erg prettig. Wij wonen in een druk bevolkt gebied en dan is het fijn als jij in mijn buurt bent. Ik zie snel wat jij aan het eten bent, of als er bijvoorbeeld een auto aankomt dat ik jou even beet kan houden. Maar ook in situaties als we andere honden tegen komen waar ik jou niet bij in de buurt wil hebben, kan ik jou makkelijker meenemen als je bij mij in de buurt bent, dan dat je al verder weg bent.

Vanmiddag kwam Devin langs. Hij had een drone gekocht en die kwam hij even laten zien. En uiteraard liet hij de drone even vliegen in huis. Jij vond het heel spannend en kwam dicht tegen mij aanzitten om steun te krijgen. En natuurlijk krijg je die steun ook. Na een tijdje was jij weer rond gaan lopen in huis, maar toen de drone weer omhoog ging wist je niet hoe snel je weer bij mij moest gaan zitten. Dat was zo een geweldig gezicht.

Ik ben ook blij dat jij naar mij toekomt om steun te zoeken. Ik hoop dat je dat ook doet als je buiten bent en er iets gebeurt wat jij eng vindt. Als je naar mij toekomt kan ik je helpen, maar als je in blinde paniek wegrent kan ik je niet helpen. Maar dat hebben we nog niet meegemaakt, ik hoop maar dat je ook in zo een situatie bij mij de steun komt zoeken.

In de avond ben ik nog even met jou het fietsen aan het oefenen geweest. Dit ging weer heel goed. Na een paar rondjes op de werft heb ik de fiets weer weggezet en de step gepakt. Met de step had jij nog geen kennis gemaakt. Maar ook nu kon ik gelijk met jou weg steppen, alsof je dit al jaren doet, zo knap van jou. Ik vind het wel leuk dat jij er net zoveel lol in hebt als ik. Dan kunnen we straks als jij helemaal bent uitgegroeid lekker fietsen of samen steppen. Dat is voor ons beide een goede work out!