Lieve Amor,

Vanmorgen was je vroeg wakker, 05.00 uur al. Ik wilde het licht aan doen en naar beneden gaan, maar de stoppen waren eruit dus geen licht. Zelfs mijn wekker deed het niet meer. Dan maar in het donker naar beneden. Maar goed dat ik jou de trap niet meer hoef af te tillen in het donker. Dat zou trouwens ook niet meer te doen zijn, jij weegt onderhand 19.6 kilo. Maar het is dan wel 19.6 kilo aan liefde.

Buiten kun jij jezelf prima vermaken. Je vindt altijd wel een blaadje of iets anders waar je mee bezig kunt zijn. Of je gaat voor het konijnenhok zitten en de konijnen uitdagen om te spelen. Soms ga jij daar zelf je stem bij gebruiken, en dat is nou net wat ik niet wil, dus dan roep ik jou maar weer naar binnen.

Zo lig jij ook graag buiten te slapen, daar heb ik op zich geen probleem mee, als jij maar in je mand onder de overkapping gaat liggen en niet op de stenen. Ik vind het te koud voor jou als jij buiten op de stenen gaat liggen. Als jij dat toch doet dan haal ik je daar weg en loop met jou naar je mand toe en meestal plof je dan in je mand.

Ook de deurmat is iets waar jij heerlijk mee kunt spelen. Nou ja, spelen, jij vindt het spelen ik noem het slopen. Je sleept hem in je mand en zet er lekker je tanden in. Dan ga ik jou maar afleiden en de deurmat weer redden. Het afleiden doe ik omdat ik geen aandacht wil schenken aan de deurmat, omdat jij anders juist de deurmat pakt om aandacht te krijgen.

Ik ben ook nog even bezig geweest met de basis oefeningen. Je bent tenslotte al bijna 13 weken oud. Even het sturen achter een lege hand geoefend. Dit vind ik een van de belangrijkste oefeningen die er zijn. Waarom ik dit zo belangrijk vind, is omdat ik jou straks ook mee kan nemen als ik geen beloningen bij mij heb of als jij losloopt en ik je mee wil nemen. Ik moet zorgen dat ik straks geen kracht hoef te gebruiken maar gewoon mijn handen zonder voer. Zodat jij weet dat het jou altijd iets oplevert. Dan hoef ik geen 70 kilo te verplaatsen of tegen te houden.

Ook het zitten en liggen zijn wij even aan het oefenen geweest. Hier heb jij allemaal geen problemen mee. Netjes met een lege hand en daarna belonen. Topper.

Ook het klikkerwoord “yes” aangeleerd, deze oefening ga ik ook gebruiken bij het detectie werk. Over 3 dagen gaan wij voor de eerste keer naar de detectie les voor jou. Vandaar dat ik alvast ga oefenen zodat jij al een beetje kan wennen aan de geur, en dat jij begrijpt wat ik bedoel.

Ik heb de geur in een beker zitten, en de bedoeling is dat jij je neus in de beker stopt om zo de geur goed te ruiken. Nou dat vond jij geen probleem. Jij duwde je hele neus erin. Je was zelfs bezig om het doosje met de geur die onderin vast zat te pakken te krijgen. Als jij dan je neus in de beker deed dan kreeg je van mij een beloning. Het is dan de bedoeling dat je de geur die jij dan ruikt gaat herkennen en uiteindelijk wil gaan opzoeken.

In de avond liet jij weer even zien dat je een schoenen fetisj hebt, klompen, schoenen, laarzen en ook pantoffels. Alles komt voorbij. Dan ga ik alles maar weer ruilen voor iets wat jij wel mag hebben. Het lukt je niet vaak om wat te pakken te krijgen omdat ik continu alles hoog of wegzet. Maar soms als er een deur of traphekje open staat…dan zijn ze voor jou! Behalve Patrick zijn pantoffels, die pik je van de poef af, elke avond lukt het jou weer. En Patrick, ja die vergeet het steeds…