Lieve Amor,

Jij wordt al echt vriendjes met Guus. Het is zo leuk om te zien hoe jullie nu spelen ter vergelijking met hoe jullie aan het begin van de week speelde. Soms zijn jullie zelfs liggend aan het spelen. Dat liggend spelen dat is echt wel jou spel. Ik zie jou met veel honden liggend spelen. Het is ook best bijzonder dat al die honden dan liggend met jou gaan spelen. Ik zie dat namelijk niet zo heel vaak, eigenlijk nooit, alleen als ze met jou spelen.

Eigenlijk wilde ik jou gaan borstelen, er komen al zoveel haren van jou af, dat het borstelen wel nodig is. Ik merk duidelijk dat jouw vacht aan het veranderen is. Maar borstelen voordat ik met jou naar de detectie les ga is niet z’n goed plan. Dat heb ik 2 weken gelden wel gemerkt. Toen had ik dat dus wel gedaan maar dat was niet zo goed bevallen. Jij was zo moe dat jij niet graag wou opstaan om te gaan zoeken.

Ik had jou in de ochtend lekker rustig gehouden, jij had wel met Guus gespeeld maar ik had gezorgd dat jij weer genoeg rust had gehad voordat wij naar de les toe gingen.

Vandaag had jij er echt weer zin in de cursus. Wij zijn verder gaan oefenen met je neus ergens in te stoppen. Dan valt het op dat jij ronden spullen, bijvoorbeeld prullenbak of een emmer toch echt nog wel eng vindt om je hoofd erin te steken. Maar bijvoorbeeld een vierkante doos of bak niet eng vindt.

Vandaag zijn we ook bezig geweest dat jij het potje niet zag, maar toch de geur opzocht. Jij ging vol goede moet zoeken naar het potje. Toen jij die niet vond bleef je toch doorzoeken en kon ik duidelijk zien dat jij je neus gebruikte. Wij starten vanaf de gang, en jij wist dus niet waar het potje was neergezet. Vandaag heb jij ook je eerste lijn opstelling gedaan. Dat betekent dat en verschillende dingen naast elkaar stonden opgesteld. Jij begon netjes bij het eerste object, en ging rustig door naar de volgende totdat jij hem gevonden had.

Nu gingen we ook voor de eerste keer tussen het zoeken door even spelen. Zo kon ik jou even afleiden, zodat Judith het potje weer ergens kon verstoppen, en alles weer anders neer kon zetten. Ik had een bal aan een touwtje bij me. En jij vindt dat wel een leuk speeltje, daar kunnen we een trekspelletje mee spelen maar ook een apporteer spel. Ook het loslaten heb jij al aardig onder de knie. De tijd vloog weer om, maar wat deed jij het weer goed. Topper.