Lieve Amor,

Het heeft vannacht hard gevroren, buiten is alles wit. Jij vindt deze temperaturen helemaal geweldig. Het liefst blijf jij ook buiten in je mand liggen slapen. Jij vindt het dan ook heerlijk als jij lekker lang buiten mag spelen.

Gisteravond heb ik nog om jou gelachen. Wij hadden de houtkachel weer een keer aangedaan. Jij had dit dus nog nooit gezien. En ging op onderzoek uit bij de kachel. Je had al snel door dat er erg veel warmte vanaf kwam, dus blees je gelukkig wel op afstand van de kachel. Jij ging er zelfs voor zitten om te kijken naar de vlammen. Het is zo leuk om te zien dat jij dan echt op je gemak gaat zitten kijken daarnaar wat er allemaal gebeurt.

Als het vriest en de zon schijnt dan is het altijd heerlijk weer buiten. Wij zijn lekker met jou gaan wandelen. Maar zoals je wel zult begrijpen waren wij zeker niet de enige die daar zo over dachten. Volgens mij was heel Nederland lekker buiten.

Wij hadden een natuurgebied in Berkel gevonden waar nog parkeerplaatsen vrij waren. En waar het niet te druk was. Als ik mensen met een hond zag aankomen dan keek ik of de hond was aangelijnd of dat de hond losliep. Als de andere hond was aangelijnd, dan lijnde ik jou ook aan. Er zal wel een rede voor zijn dat de andere hond was aangelijnd en dan neem ik ook mijn verantwoordelijkheid en lijn jou ook even aan. Dit zijn eigenlijk gewoon de honden etiketten, houd rekening met elkaar.

Er kwam ook een hond naar ons toe gerend ver voor zijn mens uit. En die hond kwam kennismaken met jou. Ik was daar niet heel erg gelukkig mee, zeg maar gerust, helemaal niet blij mee. Ik zag veel spanning bij die hond toen jij vrolijk de hond ging besnuffelen. En het was toch het type hond die in een split second kon veranderen van lief naar ik val aan.

Jij zat aan de lijn dus ik had jou mee kunnen trekken. Maar dat deed ik expres niet. [Als ik jou zou meetrekken, dan kon juist dát de trigger zijn voor die hond om in de aanval te gaan. En de mensen van die hond, die moesten nog de hoek om komen, en konden dus ook hun hond niet zien. Dit is dus iets wat ik echt niet snap. Ikzelf zou willen weten waar mijn hond is en wat die aan het doen is zodat ik kan ingrijpen mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld als je hond iets staat te eten, dat zou ook gif kunnen zijn].

Maar gelukkig ging het allemaal goed, en zodra de mensen de bocht om kwamen riepen zij hun hond naar hen toe. En de hond ging gelukkig direct terug naar zijn mensen toe. Pff, gelukkig is het allemaal goed gegaan. Ik moet er niet aan denken dat jij als pup al gegrepen zou worden.

Wat mij trouwens ook is opgevallen van de week. Is dat jouw vacht begint te veranderen. Ik vind nu haren op de deurmat. En ook op sommige kleding blijven jou haren zitten. Dit is nou net hetgeen ik niet heb gemist toen ik geen Leonberger had. En dit betekent dus, dat ik elke week jouw vacht ga borstelen en uitblazen. Zodat ik minder haren in huis en op mijn kleding heb…