Lieve Amor,

Vanmorgen mocht Nola jou meenemen naar Clea toe. Dat vond zij wel erg leuk. En zo geweldig om te zien hoe jullie samen dan bezig zijn. Jij bent dan ook heel lief voor Nola, en loopt braaf met haar mee. Zonder dat jij je tanden in haar zet, en dat is best knap voor een pup van 16,5 week oud.

Het is vandaag heel koud. Daar heb jij niet zo een last van. Jij ligt het liefst de hele dag lekker buiten. Met die dikke vacht van jou heb jij het niet zo snel koud. Wel vond jij het hard waaien, je loopt dan met je hoofd een beetje naar beneden als wij tegenwind hebben. Hier moet jij nog wel aan wennen.

Vandaag kwamen er weer een aantal cursisten in de drive-thru. Ik gaf de les achter in de uitlopen van het pension. Hier is het minder koud en kunnen we lekker oefenen. Jij had het liefst ook buiten geweest, om vanachter het hek te kunnen kijken en kennismaken met alle honden die vandaag kwamen. Maar helaas voor jou, had ik jou expres binnengelaten. Aangezien jij graag gaat zitten blaffen als jij even geen aandacht van de honden krijgt. Vond ik het een beter idee dat jij binnenbleef.

Binnen kon je vanachter het raam wel meekijken. En dat heb jij ook volop gedaan. Zo kon jij wel kijken maar zat jij niet te blaffen. Na de lessen mocht jij even lekker spelen met Damilh, hij zit in het pension en vind het natuurlijk wel leuk om te spelen. En zolang het ook echt spelen is tussen jullie mogen jullie ook gewoon spelen. Na een tijdje zag ik dat het spel iets fanatieker werd tussen jullie, en dan is het ook gelijk klaar. Ik haal jou dan weer naar binnen en dan kun jij weer even gaan slapen.

In de middag ben jij mee geweest naar het kantoor van mijn zus Tilly. Maar aangezien de gladde en open trap die jij dan op moet, heb ik jou niet mee naar boven genomen. Wij zijn eerst met jou een stukje wezen wandelen. Het viel mij al op, zodra ik de autoklep opendeed zat jij gelijk te kijken van hé waar ben ik. En nu wilde jij wel de auto uit om te gaan onderzoeken waar je was.

Dan gaat er ineens een hek voor jou open, dat vond jij wel raar, helemaal uit zichzelf. Toen zag jij een paar zwanen zwemmen, maar die had jij wel vaker gezien. Dat was niet zo spannend. Nadat jij geplast had en de weg was overgestoken kon jij lekker gaan snuffelen in het gras langs het fietspad. Zoveel nieuwe geuren die jij rook.

Er liep ook een paarden pad met zand langs het fietspad. Dat vond jij helemaal geweldig. Daar werd jij helemaal vrolijk van. Jij ging een beetje met je poot door het zand heen en daarna rennen, [je wist eigenlijk van gekkigheid niet meer wat je moest doen.] Nadat jij een aantal plasjes had gedaan zijn wij weer teruggelopen naar de auto.

Jij liep de loopplank weer op de auto in, en ging lekker liggen slapen in je bench. Ik had de autoklep op de haak gezet zodat jij lekker frisse lucht binnenkrijgt. En nu ik weet dat jij moe bent en lekker gaat slapen kan ik met een gerust hart mijn ding gaan doen. En af en toe ga ik even luisteren of jij nog slaapt. Dit is zo de beste oplossing. Jij lekker veilig in de auto, dat is voor jou bekend terrein. Zodat jij niet een steile gladde open trap naar boven op moet, en daarna [nog moeilijker] weer naar beneden eraf moet…