Vandaag is het zondag, en dat is voor ons een mooie dag om lekker met jou naar een bos o.i.d. te gaan. Wij kwamen weer in Bleiswijk uit, maar nu hebben wij heerlijk gewandeld langs het water van de Rotte en op de vernieuwende wandelpaden. Wij zijn wel mensen tegengekomen maar geen honden. En dat vind ik prima. Spelen kun jij bij ons thuis met alle honden. Wij gaan er niet op uit om honden tegen te komen waar jij dan mee zou kunnen spelen.

Spelen met vriendjes is ook fijner als spelen met vreemde. Je moet elkaar toch eerst even aftasten. Vandaar dat ik liever ergens loop waar weinig honden zijn, dan kan ik ook de honden uitkiezen waar jij mee kan spelen. Zodat ik zeker weet dat het wel goed gaat. En bij de honden die je onderweg tegenkomt moet je dat altijd nog maar even afwachten.

Onderweg ben ik mij een paar keer gaan verstoppen, achter een boom of een prullenbak, zodat jij mij kwijt zou zijn en daardoor ging zoeken. Maar voordat ik mij kon verstoppen, had jij al gekeken waar ik heenging en kwam jij al naar mij toe gelopen. Als jij naar mij toe komt, dan krijg jij natuurlijk altijd een beloning.

Jij bent echt een viezerik, het liefst loop jij door alle baggergreppels en door het water. Dat was ook de rede dat jij bij thuiskomst de salon in moest zodat ik de bagger van jou af kon spoelen. Ik rook alle bagger al en weet dat als het droog is zo van jou afvalt. [Dat noemen ze een zelfreinigende vacht] en dat er de volgende dag een plaat zand op de plaats ligt waar jij gelegen hebt.

Maar ik weet ook dat dan mijn hele huis stinkt naar de bagger. Vandaar dat ik jou heb afgespoeld met water, en daarna met de waterblazer het water weer uit jouw vacht heb geblazen. Dit was de tweede keer dat ik de waterblazer bij jou gebruikte. Deze blaast harder dan de föhn die ik wel al vaker bij jou heb gebruikt. Ook was het de tweede keer dat ik jou met water afspoelde [de vorige keer heb ik jou gewassen, maar toen was je 11 weken oud].

In het begin moest jij weer even wennen aan het water en aan de waterblazer. Maar dat ging al snel goed. Ik heb nu natuurlijk alleen je buik en je benen afgespoeld. En jou niet helemaal gewassen. Daarna een lekker parfum op jouw gespoten, die ook de nare luchtjes weg haalt. Zo, nu ruik jij weer lekker, vind ik…