Lieve Amor,

Je hebt vandaag in de groep gelopen met Dazzle, Hef en Louis. Gelukkig doe jij de honden niet meer zo druk benaderen. Jij komt nu rustig de groep in gelopen en gaat op je gemak alle honden gedag zeggen. Dazzle wilde wel met jou spelen, maar Louis ook. En Louis is voor jou een nieuwe hond, dus vind jij hem veel interessanter dan de honden die jij al kent.

Louis vond het eerst spannend, ik zag bij hem op zijn rug en kont de haren overeind gaan [borstelen] dat is een teken dat hij het wel spannend vond. En dat geeft niet, dat mag. Maar na even gespeelt te hebben heb ik jou toch weer uit de groep gehaald. Ik zag dat Louis steeds wilder ging spelen met jou. En dan haal ik jou uit de groep om jou weer rust te geven en de rust weer terug te laten keren in de groep.

Na het slapen mocht jij weer hulphond spelen. Ik had de chihuahua Twinkle weer voor privéles. Twinkle vindt andere honden heel spannend. Dus nu mocht jij mij weer helpen om te laten zien dat andere honden helemaal niet zo eng zijn. Jij bent dan met mij bezig op afstand van Twinkle en haar mens.

In het begin zat Twinkle dan steeds te blaffen. Dat blaffen werd na een tijdje grommen naar jou. Maar aangezien jij toch niet naar haar toe ging [en ook niet naar haar toe kon gaan]. Stopte ook dat grommen naar jou. Twinkle ging zelfs niet meer blaffen terwijl jij wel een stukje richting haar aan het snuffelen was. En jij was helemaal niet met Twinkle bezig maar met mij en met jou beloningen.

Na weer geslapen te hebben mocht jij nog even spelen met je vriendin Flow de border collie. Flow kwam in de “Play-In” om te spelen met een andere hond. Nadat hun klaar waren met spelen, mocht jij nog even met Flow spelen. En dat vonden jullie allebei weer heel erg leuk. Het is zo leuk om te zien dat jullie elkaar herkennen. En dat er dan veel rustiger wordt gespeeld. Flow is minder aan het rennen, en ligt weer snel met jou op de grond te spelen. Zo lief. Daarna ben jij ook weer moe. En is het weer tijd om te slapen.

Ik vertelde gisteren al dat jij wat meer ruimte krijgt hier in huis. En dat jij soms dus ook op ander plaatsen mag slapen dan alleen in je ren. Maar dat heeft helaas ook nadelen. Toen jij wakker geworden was, [wat ik dan niet gelijk doorheb] was jij stiekem aan mij klompen begonnen om daar een nieuwe vorm aan te geven. Dat is natuurlijk heel lief van jou maar ik wil graag de oude vorm in mijn klomp behouden. Ook had jij Patrick zijn pantoffel al gehaald en lag jij die [schoon] te maken op jou manier. Ook dat is weer heel lief van jou maar het duurt nog zo lang voordat Patrick uit zijn werk komt. Maar behulpzaam ben jij in ieder geval wel.