Lieve Amor,

Jij mocht vanmorgen weer even met je vrienden spelen. Maar deze keer korter dan normaal. Jij wordt vandaag weer uitgebreid gekamd. Als ik jou dan lang laat spelen dan ben je al doodmoe voordat je de trimtafel opgaat.

Als jij de trimsalon in gaat, dan loop je eerst een rondje om de trimtafel. Daarna ga je voor de tafel zitten en kijk je Cindy aan van “mag ik al” dan helpt zij jou op tafel [ondanks dat de tafel helemaal laag staat, snap jij nog niet dat je er ook zelf op kan stappen]. Als Cindy jou op de tafel getild heeft laat ze jou gaan liggen, zodat jij er niet zomaar afvalt als de tafel omhooggaat. Ook het omhooggaan van de tafel ben jij al helemaal gewend.

Jij ligt lekker te genieten van het kammen. En nu hoef jij ook niet meer continu beloont te worden met voertjes om te blijven liggen. Dit was de eerste keer dat Cindy jou in haar eentje ging kammen. De vorige keren waren we altijd nog samen, zodat de een jou op tijd kon belonen en de ander jou kon borstelen. En nu ben jij al zo stoer dat je niet meer constant beloont hoeft te worden. Zo zie je maar, veel oefenen en op tijd belonen werp zijn vruchten af.

Na een uurtje was jij weer helemaal door gekamd. Dan ben je altijd zo mooi! Dan laat ik jou eerst plassen, wand dat moet jij dan natuurlijk wel. Wat logisch is. Wij laten altijd alle honden nadat ze uit de trimsalon komen even plassen. Even de spanning eraf en ontladen.

Daarna ben jij je ren ingegaan om te slapen. Hieraan zie je dat jij echt nog een pup bent. Dan heb je wat gedaan en heb je daarna een paar uur nodig om bij te komen en alles te verwerken. Dit is ook hetgeen waarom ik alles voor jou verdeel, anders is het veel te veel.

Nu het buiten zo een lekker weer is. Komen ook de eerste vliegen weer in huis. Dus vandaag heb ik het vliegengordijn maar weer opgehangen. Dit gordijn heb jij natuurlijk nog nooit gezien, ik was wel erg benieuwd wat jij ervan zou vinden. En of je het eng vond om er doorheen te gaan.

Maar ik heb de eerste keer dat jij er doorheen ging gemist. Dan zul jij het niet spannend vinden anders had ik het wel gemerkt. Ik had verwacht dat jij zou piepen ervoor omdat jij niet wist hoe je erdoor heen moest. Maar dat had ik dus verkeerd ingeschat. Jij loopt erdoorheen alsof het vliegengordijn er altijd al hangt. Nu let ik er natuurlijk wel op dat jij niet aan de slierten gaat trekken of erin bijten.