Lieve Amor,

Jij zat vandaag al buiten te wachten totdat jouw vrienden kwamen spelen. En gelukkig hoefde je niet heel lang te wachten totdat Dazzle eraan kwam. Ook Dazzle had haast om naar binnen te komen om dan gelijk door te lopen naar buiten om met jou te gaan spelen. En na een kwartiertje kwam ook Donder eraan. Jullie hebben weer heerlijk gespeeld, maar natuurlijk niet te lang.

Omdat het donderdag is en wij dan weer naar de detectie les gaan mag jij best wel even spelen maar niet te lang anders ben je te moe voor de detectie les. Dus na het spelen je ren in om te slapen. Ik moest je toch weer wakker maken om naar de les te gaan. Zo moe ben jij altijd na het spelen.

Bij de detectie les aangekomen wilde ik jou eerst nog even laten plassen. Thuis wilde jij al niet plassen, je was te veel afgeleid door een andere pup. Daar aangekomen ging je nog steeds niet plassen. Ik durf dan echt niet naar binnen met jou, ik weet gewoon dat je moet plassen. Ik merkte aan mijzelf dat ik best gespannen was en in de haast modus zat, en dat werkt natuurlijk alleen maar tegen. Op het moment dat ik dat bij mijzelf doorhad en er over nadacht en zelf weer rustig was, lukte het wel en ging jij plassen. Gelukkig maar.

Zodra de deur openging rende jij het lokaal in. Jij vindt dit zo een leuk spelletje. En vorige week was ik ziek vandaar dat we toen niet geweest zijn. Het leek wel of jij de tijd van vorige week wilde inhalen. Wij zijn eerst weer even makkelijk begonnen zodat jij er weer in kon komen. Dat ging goed.

Daarna werd het wat moeilijker gemaakt voor je. Het potje stond op de hoogte van jouw hoofd maar aangezien jij tot nu toe altijd laag de geur hebt gevonden, en de geur omhoog gaar was het nu veel moeilijker voor jou. Jij kon de geur niet vinden en kwam naar mij toe voor hulp. Het liefst had ik jou geholpen maar dat mocht niet, als ik dat zou doen dan heb ik kans dat jij steeds als het wat moeilijker wordt naar mij toekomt voor hulp. En als ik ook niet weet waar de geur is word jij er alleen maar onzekerder van.

Ik ben weer even met jou het lokaal uitgegaan, het potje was weer op een makkelijkere plaats neergezet zodat jij weer voor succes kon gaan. [Ik wil natuurlijk niet dat jij hier onzeker van wordt.] nu ging het gelukkig weer goed.

Nadat jij de rest van de middag geslapen hebt werd jij pas in de avond wakker, zo moe was je. En nu vond jij het wel tijd voor actie. Je wist niet helemaal wat je wilde, binnen zijn of naar buiten. Je was toch maar naar buiten gegaan en ik hoorde op een gegeven moment een raar geluid wat ik niet kon plaatsen. En dan weet ik dat ik moet gaan kijken wat jij aan het uitvreten bent.

En mijn vermoede klopte, je had de aanhanger van de tractor [kinderspeelgoed] te pakken en zette daar je tanden in. Dit is natuurlijk niet wat ik wil, dus ik heb jou toegesproken dat dit niet de bedoeling is en heb jou naar binnen gehaald. Binnen was jij ook nog onrustig en zoekende wat je kon uitvreten. Ik heb je geroepen en meegenomen naar achter om wat te kluiven te pakken. Nu kon jij alle opwinding even weg kluiven. Daarna was je weer rustig…