Lieve Amor,

Jij was nog zo moe van je wandeltochtje van gisteren over het zand. Dat jij vanmorgen niet wilde opstaan. Jij deed wel je ogen open om gedag te zeggen, maar opstaan vond jij nog niet nodig. Pas nadat ik al een uur beneden bezig was dacht jij, laat ik toch is opstaan om te gaan plassen. Om daarna buiten in je mand weer verder te kunnen pitten.

Jij hebt vandaag met Dazzle, Donder en Spirit aan het spelen geweest. Dit ging weer heel goed. Met Donder was jij zelfs liggend aan het spelen, zo leuk om te zien. Heerlijk rustig, lekker spelen.

In de middag zijn wij even met Rayenne en Mara naar het bos geweest. Het was de eerste keer dat jij in het bos kwam. In het begin van het bos lagen de koeien [schotse hooglanders] vlak bij het pad waar wij overheen moesten. Ik heb jou maar aan de lijn gehouden zodat ik zeker wist dat jij er niet naartoe zou kunnen gaan. Jij vond het wel erg interessant om te kijken. Deze dieren had jij natuurlijk nog nooit gezien.

Wij kwamen best veel honden tegen in het bos. Dat was voor jou natuurlijk erg leuk, en ook weer nieuw. Normaal komen de honden bij jou thuis op het terrein om te spelen. Maar nu was ook jij ergens anders. Ook het passeren van de honden ging goed. Sommige kwamen even gedag zeggen, andere liepen met een boog om jou heen, en dan deed ik jou afleiden om je weer mee te nemen zodat jij niet achter die andere honden aanging lopen.

Jij had genoeg geuren die erg interessant waren om te besnuffelen. Ik heb mij een paar keer achter een boom verstopt en jou geroepen. Dat deed jij heel goed. Jij kwam direct naar mij toe, en natuurlijk krijg jij dan een super lekkere beloning van mij. Ook Mara ging zich voor jou verstoppen, en ook als zij jou riep dan kwam jij naar haar toe gelopen. Knappert.

Gelukkig liet jij alle koeienvlaaien links liggen, en ook de hondenpoep die daar lag liet jij met rust. Er waren natuurlijk genoeg andere luchtjes die ook besnuffeld moesten worden. Aan het eind van de wandeling zijn wij samen nog even door een grote plas heen gelopen. Ik om mijn laarzen schoon te maken en jij omdat jij dat ook gewoon durft.

Bij de auto aangekomen, heb ik de loopplank weer voor jou neergelegd. Jij loopt altijd gelijk de plank op naar binnen je bench in. In de auto krijg jij dan altijd nog een handje voertjes omdat jij zo goed de plank en de bench inloopt. En zo is het voor jou ook leuk omdat jij weet dat het jou iets oplevert. En als wij dan weer thuis aangekomen zijn. Leg ik de loopplank weer uit voor jou om uit de auto te komen. Alleen dit is dan een dingetje, jij bent dan zo moe. Dat jij lekker wil blijven liggen waar jij ligt.

Ik kan je vertellen dat het best een uitdaging is om je pup van 4 maanden die al zo groot en zwaar is, uit de bench van de auto te krijgen. Als jij niet meewerkt dan is het best lastig. Ik kan dan zo mijn best doen met een speeltje, voertjes of gewoon leuk doen. Voor jou maakt het niets uit, jij blijft gewoon  liggen.