Lieve Amor,

Vandaag is het zondag. Jij hebt lekker uitgeslapen. Gisteravond was jij nog laat aan het spelen en rennen met een kluif in je bek. Je had de grootste lol. Je gooide hem omhoog en pakt hem weer. Daarna rende je weg met de kluif in je bek. Ging je weer liggen kluiven op je mat, en ineens rende je weer weg. Jij was lekker bezig in je eentje.

Vanmorgen heb jij weer heerlijk aan het spelen geweest met Spirit. Freddie een kleine keeshond was er ook, maar daar keek je niet naar om, waarschijnlijk vond jij die te klein voor jou. En Freddie speelde ook niet echt met jullie mee en dan ben je natuurlijk ook minder interessant.

Daarna kreeg jij lekker wat te kluiven. Van dat kluiven word jij natuurlijk ook moe, dus nadat je kluif opwas heb ik jou weer even laten plassen. En daarna ben jij lekker in slaap gevallen. En wat kun jij dan lekker pitten. Dan heb ik geen kind meer aan je.

In de middag zijn Patrick en ik met jou naar het zand gelopen. Gelukkig is het allemaal hard zand en niet mul. Anders zou het veel te zwaar voor jou zijn. Jij vindt dat zand wel prachtig. Jij loopt lekker met ons mee en houd ons goed in de gaten.

Wij zagen op het zand een tennisbal liggen. En zijn daar met jou mee aan het gooien geweest. Jij vindt het wel leuk om achter de tennisbal aan te lopen. Maar terugbrengen hó maar. [Dit terug brengen van een bal gaan we dus maar veel thuis oefenen met jou]. Dus na een paar keer hebben we de bal weer met rust gelaten.

Ook hebben we even geoefend met vreemde ondergronden. Jij ging zelf bij het gemaal kijken en liep het ijzeren rooster op om te kijken. De meeste honden durven dit niet, omdat het open is en je het water eronder ziet [hoogtevrees]. Maar jij vond het geen enkel probleem, jij liep er gewoon op en overheen alsof er niets aan de hand was.

Op de terug weg merkte ik wel aan jou dat jij al erg moe was. Soms struikelde jij gewoon over je eigen poten. En eenmaal thuis ben jij weer moe en voldaan in een diepe slaap gevallen.

Jij was zo moe, dat jij zelfs vergeten bent om je gekke uurtje te hebben. Jij hebt alleen maar geslapen. Toen je uitgeslapen was kwam je de kamer ingelopen en ging jij voor ons zitten, ons aankijken met een blik van “zo ik ben er weer, wat gaan we doen”.

De avond is rustig voor jou verlopen. Jij hebt een druk weekend gehad. Met veel spelen met andere honden. Ik begrijp daarom wel dat jij nu moe was. Nu nog even naar buiten om te plassen, maar niet bij de andere honden. Spelen mag jij morgen weer met hen. Nu even rustig blijven wij gaan zo slapen, en jij dus ook. Slaap lekker…