Lieve Amor,

Je begint te veranderen, jouw hoofd wordt smaller en krijgt een andere vorm. Een beetje smaller en spitser. Je puppyvacht begint ook langzaam te veranderen. Al die lieve puppy pluisharen gaan plaats maken voor de volwassenvacht.

Soms pak je nog wel een iets om te gaan slopen, maar eigenlijk valt het weer reuze mee. Ik let gewoon goed op dat wij niets laten slingeren. En zorg dat jij niet bij het kinderspeelgoed kan komen.

Behalve de schutting buiten, daar was een andere hond al aan begonnen en jij helpt wel even om er een doorkijkgat van te maken. Maar zodra ik wat zeg stop jij gelukkig wel direct. Wat jij ook moeilijk vindt is om van het kunstgras af te blijven. Jij zoekt daar de naadjes op om die uit elkaar te trekken en te slopen. Maar ook dit is een kwestie van goed opletten en kijken wat jij aan het uitvreten bent.

Als wij weggaan lig jij altijd in je ren. Daar ga jij ook direct slapen, en je wordt pas wakker als wij weer terugkomen. Maar ook als wij terugkomen, hoef jij er niet per se gelijk uit. In de ren slaap jij altijd lang en heel diep. En wat mij nu al een paar keer is opgevallen, jij gaat steeds vaker zelf je ren in om te slapen!

Met de zindelijkheid gaat het ook goed. Eigenlijk hebben we nooit meer ongelukjes in huis. Jij gaat zelf al naar de achterdeur en meest piep jij even, en gaan we naar buiten.

Het is nu heerlijk voorjaarsweer, het zonnetje schijnt en het is lekker zacht buiten. Jij bent toch al graag buiten te vinden, maar nu nog meer. Meestal ga jij zelf in je mand buiten liggen [dat heb ik jou geleert]. Maar als het niet meer koud is buiten mag jij natuurlijk ook gewoon op de straat of op het kunstgras liggen.

Ik ben nog even buiten met jou wezen ballen, dus een bal weggooien die jij dan weer terug komt brengen. Dit was de eerste keer dat wij het buiten speelde, alle andere keren waren binnen in huis. Maar met dit heerlijke zachte weer is het buiten natuurlijk veel leuker. En wat deed jij het goed.

Ook nog even geoefend met de snuitbal. En ook dat lukte, jij dacht nog even dat jij daar je poten voor moest gebruiken, maar het was alleen de bedoeling dat jij je neus tegen de bal duwde. En als jij dat dan deed, dan kreeg jij je beloning. De snuitbal gaan we rustig uitbouwen…