Lieve Amor,

Vannacht heb jij weer heerlijk geslapen, en ik dus ook. Jij werd pas om 07.00 uur wakker en dat is best lekker.

Bij het verzorgen van Clea zat jij weer rustig te kijken wat ik allemaal aan het doen was. Ik heb jou vandaag los meegenomen toen ik de kruiwagen ging legen bij de buren. Ik merk dat jij al wat meer op afstand durft te zijn van mij. Dus moest ik je een paar keer roepen om met mij mee te komen. En dat deed jij dan ook gelijk. Behalve toen we teruggingen.

Ik ging naar links om de kruiwagen terug te zetten bij de stal van Clea. Maar jij bleef een beetje snuffelen, dus ik heb jou geroepen om je naar mij toe te krijgen. Maar helaas, dit was de eerste keer dat jij dus niet naar mij toe kwam terwijl ik jou riep. [Dat doet ie anders nooit]. En ben dus snel teruggelopen om te kijken waar jij was. [Jij had ook naar de weg gekund, maar er had ook een auto aan kunnen komen op de werft]. Dat was gelukkig geen van beiden het geval.

Jij was al snuffelend teruggelopen naar de deur van het pension, en daar was jij dus nog steeds aan het snuffelen. Gelukkig maar. Volgende keer toch de lijn er maar weer aanlaten zitten.

Jij hebt lekker met de honden uit het pension gespeeld. En dat spelen gaat steeds beter. Soms is het net of jij aan worstelen doet. De manier hoe jij dan aan het spelen bent. Vandaag ben jij lekker met Spirit, een border collie aan het spelen geweest. Nu heb jij al veel ervaring in het spelen met een Border collie. En wat een verschil zie ik dan in het spelen.

Indy gaat heel hard en veel rennen, die kun jij niet bij kijken zo snel is ze. Flow ging soms rennen maar daar kon je ook leuk liggend mee spelen, veel meer rust in het spel dus. En met Spirit is het een soort worstelen. En ook niet veel rennen. Soms rent Spirit bij je weg [even het spel onderbreken], maar zoekt jou wel direct weer op om verder te spelen. Nog even en dan is de Border collie jouw favorieten speelmaatje ha ha.

Vanmiddag hebben wij Clea voor de pony kar gezet om even een stukje met de kar te gaan rijden. En natuurlijk mocht jij ook mee, achterin in de pony kar. Dat vond jij wel prima. Jij ging lekker liggen en bleef ook rustig liggen. Het zal niet zo lang meer duren voordat jij niet meer achter in de pony kar past.

Vandaag ben jij ook nog even een stukje met de bolderkar meegereden. Ook hier kun je duidelijk zien dat jij gegroeid bent. Nu zat de bolderkar vol met jou alleen. Terwijl jij de vorige keer [6 weken geleden] nog samen met mijn kleinzoon Deon erin paste.

Waar ik jou ook inzet, een winkelwagen, bolderkar of een ponywagen. Het maakt jou niks uit. Jij blijft rustig zitten, en vind het allemaal wel best. Jij laat je graag als een koning rondrijden.

Wat ook heel goed gaat met jou is het alleen blijven. Ik heb dat heel rustig met jou opgebouwd. Toen jij een week of 10/11 was. Liet ik jou alleen binnen in je ren slapen, terwijl ik buiten om het huis bezig was. Zo kon ik jou in de gaten houden en op tijd terug zijn voordat jij in paniek zou raken. En daar ben ik wel blij mee. Op het moment dat ik voelde dat jij wat langer alleen kon blijven ging dat ook goed.

En vandaag ben ik 2 uur weggeweest terwijl jij lag te slapen. En bij thuiskomst sliep jij nog steeds!  Wat ben jij toch een kanjer…