Lieve Amor,

Het is weer dinsdag. Jij bent vandaag alweer 20 weken oud. De tijd gaat zo snel. In 20 weken tijd groeide jij uit van 540 gram bij je geboorte, naar 33.4 kg en een schofthoogte van 63 cm.

Vanmorgen mocht jij lekker gaan spelen met Yellow en met Balou. Twee Labradors die het ook leuk vinden om met jou te spelen. In het begin vond Balou het toch nog wel spannend om met jou te spelen. Dat was duidelijk te zien aan zijn staartdracht, daar zat geen ontspannen kwispel in maar juist een strakke staart en omhoog staande haren.

Ik vond jullie na een tijdje te wild gaan spelen, en dat is wat ik niet bij jou wil aanleren. Balou daarentegen, speelt vaker druk en wild. Dat is ook de rede dat ik hem niet vaak met jou laat spelen. En nu ben ik dat langzaam aan het opbouwen omdat jij meestal liggend gaat spelen.

Ook krijg jij het meestal voor elkaar om de drukke honden ook liggend en rustig te laten spelen. En zo kun jij dan Balou leren om ook rustiger te spelen. Maar ook het rustig spelen is iets wat alle honden moeten leren.

Vanavond had ik een onlinecursus “snuitbal” dat is een soort van midgetgolf maar dan met de neus of poten van de hond. En natuurlijk zijn wij begonnen met de beginselen hiervan. En dat was drie keer je neus tegen de bal duwen. Dat vond jij niet o heel moeilijk.

Verder heb jij een “normale” dag gehad. Geen bijzondere dingen, alles gaat lekker zijn gangetje. Jij bent een leuke, lieve en makkelijke pup…