Lieve Amor,

Midden in de nacht wakker worden is toch niet echt mijn ding. Ik doe dat natuurlijk wel voor jou, maar echt blij ben ik er niet mee. En op de vraag waarom jij nou de ene keer wel in de nacht komt en dan weer een week niet, is ook voor mij een raadsel.

Wij zijn gezellig samen Clea wezen verzorgen. Jij zit dan rustig achter het hek te wachten totdat ik klaar ben met uitmesten. Als het te lang duurt naar jouw zin, dan ga jij er maar bij liggen. Heel geduldig zit of lig jij te kijken wat ik allemaal aan het doen ben.

Het is vrijdag en dan komt Bjorn weer in de pup socialisatie les. Ik laat jullie even rustig kennismaken met elkaar. Waarbij ik goed oplet dat jij niet te lomp doet bij Bjorn. Ondertussen ben jij wel 3 x zo groot al hij. Bjorn weegt nog geen 8 kg en jij al 24 kg. Dus het is wel de bedoeling dat ook Bjorn het leuk vindt en niet dat hij wordt platgewalst door jou.

Na de les was jij lekker moe. Dat kwam dan weer mooi uit, dan kon ik rustig mijn facebook live geven zonder dat jij aandacht van mij vroeg.

In de middag kwam Arlo nog even langs met Indy. Wij hebben de tunnel van de fun-class, buiten in de uitloop gezet. Zodat wij die rustig konden gaan oefenen. Jij had jij jouw fokker ook al geleerd door de tunnel te gaan. Deze lag daar gewoon in de tuin. Dat was duidelijk te merken. Echt aanleren hoefde wij het niet bij jou. Natuurlijk zijn we wel klein begonnen, maar het langzaam uitbreiden was niet echt nodig. Wij konden grote stappen maken, jullie vonden het beide zo leuk.

Jij kwam door de tunnel mij gedag zeggen, en Arlo riep jou aan de andere kant van de tunnel, en jij ging zelf door de tunnel weer terug naar hem toe! Zo geweldig van jou. Het gebeurde ook wel dat jij door de tunnel ging en Indy er gelijk achteraan. Indy is zo snel dat Arlo niet eens zag dat ook zij door de tunnel heen kwam. Wat een lol hebben we gehad.

Nu gaan we elke week iets van de Fun-class aanleren. Volgende week gaan we verder met de tunnel [allemaal bochten erin aanleren zodat jij niet het einde ziet, maar toch erop vertrouwd dat het goed komt]. Zo breiden wij het langzaam uit. En we gaan de slurf aanleren. Bij de slurf is het eerste stukje hetzelfde als de tunnel en daarna is het alleen zeil zonder de ringen die het zeil openhouden. De slurf moet jij dus met jou hoofd openlopen net zolang totdat jij aan het einde bent. Dit gaan wij natuurlijk ook weer rustig opbouwen.

Ondertussen ben jij alweer heel erg moe van alle nieuwe indrukken en van het ravotten met Indy. Jij wil tijdens het spel steeds op Indy gaan liggen, maar dat laat ik niet gebeuren. Dus als ik zie dat het jullie te veel wordt dan halen wij jullie uit elkaar. Ik doe dan één hond in de uitloop ernaast. Dan kunnen jullie nog wel contact maken en heen en weer rennen, maar niet meer te wilt spelen met elkaar.

Na een kwartiertje zijn jullie echt klaar en gaan wij naar binnen. Jij in je ren om te slapen. En Indy gaat naast Arlo op de grond liggen slapen.

Ik heb ook nog even de duimpjes van je voorpoten geknipt. Die waren zó vlijmscherp, dat jij mij er gerust mee kon openhalen. Ik weet dat Corina [de fokster] jouw nagels al een keer geknipt heeft toen jij nog in het nest zat. Maar ik denk dat dit duimpje niet geknipt is omdat deze veel scherper is dan de andere nagels. Dit knippen ging eigenlijk heel makkelijk. Jij werd even afgeleid, en ik kon ze knippen.

Ook jouw ogen weer gedruppeld. Na gisteren jouw ogen gedruppeld te hebben. Heb jij bijna geen vieze ogen meer gehad. Ik hoop na deze druppel in je ogen dat ze schoon blijven. We gaan het zien…