Lieve Amor,

Vannacht hoorde ik jou piepen, en dan weet ik dat ik moet reageren. Ook al is het midden in de nacht. Ik ben er natuurlijk uitgegaan en heb jou naar buiten gelaten. Jij moet heel nodig plassen én poepen. Dat gebeurt eigenlijk nooit s ’nachts. Ik ben dan toch blij als ik dat zie, dat ik eruit gegaan ben vannacht. Dat scheelt weer opruimen in de ochtend, maar ook voor jou is het niet prettig als jij je eigen ren bevuild. En ik wil zeker niet dat jij dat gewoon gaat vinden.

Vandaag heb jij best een drukke dag gehad. Eerst heb je in de groep van de dagopvang gelopen. Ik laat jou nooit heel lang daartussen lopen, omdat ik weet dat jouw stressemmertje anders snel overloopt. Vandaag was Bruno anders dan vorige week tegen jou. Ik vond hem sneller overprikkeld dan vorige week. Dat was ook weer een reden om jou daar weer uit te halen.

Na het slapen ben ik jou even uitgebreid aan het kammen geweest. Dit was de eerste keer dat ik het kammen bij jou zo uitgebreid deed. Normaal deed ik dat alleen met een borstel oefenen maar nu heb ik echt stukje voor stukje van jouw vacht doorgekamd. En natuurlijk wil jij dan in de kam bijten, maar dat is nou net wat ik dus niet wil. Vandaar dat ik jou elke keer een paar brokjes tussen jouw poten gaf als afleiding. En dat wekte heel goed. In het begin moest ik veel voertjes neerstrooien. Maar uiteindelijk waren dat en af en toe maar een paar.

Op het laatst lag jij heel ontspannen te genieten op de tafel. En daar ben ik dan weer heel erg blij mee, zeker omdat jij als jij volwassen bent, jouw vacht elke week doorgekamd moet worden om jou klit vrij te houden.

Ik heb ook de haren onder jouw voetzolen afgeknipt. Ze waren nu zo lang dat jij sneller gaat glijden op de vloer. Het vuil er allemaal aan blijft zitten. Of dat het opstaan moeilijker is voor jou, omdat jou poten steeds wegglijden. En dat uitglijden is natuurlijk weer niet goed voor jou groei. Bij het knippen van jouw poten trok je wel telkens je poten weg, wat natuurlijk heel normaal is. Ook hier werd jij met voer aan het afgeleid.

Daarna jouw oorschelpen met een gaasje schoongemaakt. Ook dat vond jij geen probleem. En een druppel oogreiniger in jouw ogen gedruppeld om ze schoon te maken. [Dit is natuurlijk speciaal daarvoor gemaakt]. Ik had verwacht dat dit druppelen moeilijk zou gaan. Maar nee hoor, jij was al zo moe dat ik heel makkelijk een druppel in beide ogen kom druppelen. Topper.

Nu was jij natuurlijk heel moe. Dus ik heb jou eerst laten plassen en daarna in je ren om te slapen. Nu had jij ruim 2 uur de tijd om te slapen. Eigenlijk was deze slaaptijd al te kort voor jou.

Wij gingen vanmiddag voor onze 3e les van detectie werk. Wij hebben van de week een paar keer geoefend en dat ging heel goed. Nu ging het in de les vandaag ook wel goed. Maar ik zag toch dat jij snel moe was. Dan ging jij alvast maar liggen, maar dan moet jij elke keer weer overeind komen en dat kost jou veel energie om dat grote lijf omhoog te krijgen. Vandaar dat ik liever heb dat jij blijft staan.

Ondanks dat jij heel moe was deed je het best goed. Volgende week zorg ik ervoor dat jij een rustige ochtend hebt gehad. Zodat jij weer fris de les in kan. En wij een hoop nieuwe dingen kunnen leren…