Lieve Amor,

Vandaag is het zondag en heel erg lekker weer. Het zonnetje schijnt al, het is bijna 11 graden en het waait bijna niet. Wij hadden besloten lekker met jou naar het bos te gaan. Maar eerst natuurlijk alle dieren verzorgen voordat wij weg kunnen. We waren al vroeg opgestaan zodat we ook op tijd in het bos zouden. En hoopte dat het nog niet zo druk zou zijn.

We reden naar de Rotte in Bleiswijk. Onderweg zagen wij al genoeg mensen op de been dus wij hoopte dat het niet al te druk al zou zijn. Bij de Rotte aangekomen stonden er pas 3 auto’s dus gelukkig was het nog rustig.

Voorbij het zeeltje [een restaurant] mocht jij los. Jij was druk alle geuren in je aan het opnemen dat jij eerst niet doorhad dat er al een andere hond aankwam. Dit was een Friese Stabij, ik vroeg op afstand aan de eigenaar of de hond vriendelijk is naar pupjes en dat was ze. Dus jij mocht gaan kennismaken. De Friese Stabij vond het toch wel wat spannend en begon haar lip op te trekken en een beetje te grommen. En jij bleef maar doorgaan met snuffelen aan haar, en reageerde eerst niet op haar signalen.

Nadat zij weer achteruitsprong en gromde om jou op afstand te houden, ging de mevrouw van de Friese stabij haar hond corrigeren met haar stem voor het grommen van haar hond. En dat terwijl haar hond heel netjes aangaf dat ze het niet prettig vond. [Ik vertelde de vrouw dat haar hond het juist netjes deed en dat ze zeker haar hier niet voor moet straffen. Anders gaat ze de volgende keer het grommen overslaan en bijt ze gelijk]. En dat wil je zeker niet. Ik heb jou toen beetgepakt en meegenomen, en weggehaald bij die hond en zijn toen de andere kant opgelopen.

We kwamen ook nog een oude doodle tegen met verband aan zijn voorpootjes. Ook nu vroeg ik of de hond vriendelijk is naar pupjes. [Ik had namelijk al gezien bij het passeren dan de doodle en een andere hond, dat de doodle er met een boog omheen ging. Dus daarmee gaf hij aan dat hij liever geen contact had met de passerende hond.] De vrouw antwoorde ja hoor, hij is alleen al heel oud en mankeert van alles. Ik heb jou toen even aangelijnd en weer meegenomen.

Even verderop kwam er een Dalmatiër achter ons lopen. Jij had haar in het begin niet door. Eerst kwam ze snel op jou afgerend, maar een paar meter van tevoren stopte ze en kwam toen rustig met een boogje naar jou toe gelopen. Dat deed de Dalmatiër heel netjes. Ook nu had ik weer gevraagd of de hond vriendelijk is naar pupjes, en dat was ze gelukkig ook. [Ik wil natuurlijk niet dat jij nare ervaringen opdoet, en zo kan ik het meeste voorzijn]. Jullie gingen eerst even kennis maken en daarna gingen jullie even spelen.

Het is zo fijn als je alleen maar vriendelijke honden tegenkomt. Helemaal met een jonge pup.

Gisteren heeft jouw broer een nare ervaring meegemaakt. Die dacht te gaan spelen met andere honden en toen werd hij in zijn lip gebeten. Na een hoop gegil en veel bloed bleek bij de dierenarts dat hij een gaatje in zijn lip had. Na een krammetje in zijn lip gezet te hebben en een antibioticakuur mocht hij weer naar huis. En nu maar hopen dat hij niet een te groot trauma heeft opgelopen. En dat hij toch weer onbevangen durft te spelen/ kennismaken met andere honden.

Ik hoop dat jou dit allemaal bespaard blijft. Vandaar dat ik goed kijk met wie jij mag kennismaken en met wie niet…