Lieve Amor,

Ook vandaag bleef jij lekker uitslapen. Het duurt bijna een half uur voordat jij aanstalten maakt om wakker te worden en naar buiten te gaan. En ik vind dat prima hé. Wil jij uitslapen dan mag jij uitslapen. Het kleine pupje dat jij was, is al weg, die zie je bijna niet meer [24 kg en 52 cm groot] en als jij nu ook al volwassener wordt in het uitslapen dan is dat natuurlijk ook prima.

De honden zien jou nog wel als pup gelukkig, dat betekent dat ze nog erg voorzichtig met jou zijn. Maar sommige honden vinden het toch echt niet tof als jij komt kennismaken. Ik zie de honden dan al naar mij kijken, met de vraag “help me dan” ik vind het spannend. Ik haal jou dan weer weg.

Vandaag liep jij in de groep bij honden die jij al vaker had gezien. Hef liet jou met rust, Dazzle wil wel een beetje spelen. En Senna vond het nog erg spannend, ze gaf jou ook nog een snauw maar daar was jij niet echt van onder de indruk. Even later wilde Senna toch wel met jou spelen. Ik zag haar een spelboog maken en jou uitdagen om te spelen.

Nieuw voor jou in de groep was Billy een Boxer. Jij had Billy wel eerder ontmoet. Toen was Billy nog erg lief tegen jou, dat viel mij toen op. Maar dat is alweer heel wat weken geleden, ik denk 4 weken of zo.

Maar vandaag vond Billy het maar spannend. Ik stond erbij en hield alles in de gaten. Ook dat jij geen poten op de honden gaat zetten en gaat bijten naar halsbanden o.i.d. Ik hield Billy extra in de gaten omdat ik wist dat zijn vriendinnetje net is overleden en hij nu alles in zijn eentje moet regelen, en niet meer de steun van Puck had. Dat heeft best veel impact voor een hond. Dus op een gegeven moment werd het teveel voor Billy en gaf hij een grote snauw naar jou. Daar was jij beste even van onder de indruk. Je piepte en ging gauw bij hem weg.

Daarna heb jij weer heerlijk liggen slapen. Om alle ervaringen te kunnen verwerken.

Ik vind het wel mooi om te zien hoe jij bij ons door het pension heen loopt. Lekker op je gemakje ga je alle kamers langs opzoek naar nieuwe luchtjes. Ook in de bijkeuken lig jij graag, daar is de vloer natuurlijk heerlijk koel. Dat jij daar graag ligt vind ik prima, maar als er een hond komt dan moet jij toch weer opstaan en naar de keuken toe. Vandaar dat ik het nu al benoem bij jou. Ik zeg dan “keuken” en neem je dan mee naar de keuken. Zodat jij leert waar jij heen moet als er geklopt wordt op de deur.

Het lopen aan de lijn is ook echt nog steeds een feestje met jou. Jij loopt netjes mee, zonder te trekken aan de lijn. Als ik je roep dan kom jij direct. En als ik mijn vinger opsteek en zeg zit dan ga jij keurig zitten. En als ik met mijn hand op de grond tik, dan ga jij direct liggen. Ik ben nog niet veel met deze oefeningen bezig. Het oefenen gaat een beetje tussen neus en lippen door. Dat komt allemaal vanzelf wel.

Wat ik wel veel doe, is genieten van jou, ik vind het nog steeds elke dag een feestje met jou!